Коледните бонуси на полицаите ще са по 100 лева, защото

...
Коледните бонуси на полицаите ще са по 100 лева, защото
Коментари Харесай

Младен Маринов: Коледни бонуси за полицаите – по 100 лв., няма пари за повече

Коледните бонуси на служителите на реда ще са по 100 лв., тъй като няма пари за повече, сподели вътрешният министър Младен Маринов пред публицисти в коментар на настояването на СФСМВР парите за Коледа да са по 385 лв..

Маринов е разпоредил инспекция по какъв начин са харчени парите на Министерство на вътрешните работи и станало ясно, че откакто били платени заплатите за декември, остават по 100 лв. на човек, в това число и на осъдените. Така парите за
бонуси общо са към 5 млн лв..
Полицай на годината е Стойчо Яковски от Пловдив Той провежда образование за деца по пътна сигурност и избави живота на 4-годишно дете, което си глътна езика
Колкото до 100-те милиона, отпуснати на среща при премиера при започване на годината – парите били дадени за нарастване на заплатите, като в тях били включени и заплатите на новоназначените чиновници, сподели Маринов, представен от Българска телеграфна агенция. Той разясни, че няма по какъв начин да бъдат прехвърляни пари от разнообразни пера в бюджета за заплати.

Трябва да се откри консенсус сред огромните стремежи и опциите, уточни Маринов. През 2019 година нарастването ще е 10 на 100 върху главната заплата. Така тези служители на реда, които имат стаж над 15 години стаж в Министерство на вътрешните работи, ще получат към 12-13% нарастване, тъй като то се отразява и върху частта за прослужено време.

Заместникът му Стефан Балабанов добави, че няма от кое място да се намерят повече пари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР