Коледни премии ще получат всички 763-ма служители и работници в

...
Коледни премии ще получат всички 763-ма служители и работници в
Коментари Харесай

По 130 лева бонуси за чистачките

Коледни награди ще получат всички 763-ма чиновници и служащи в " Чистота ", увери през вчерашния ден шефът на предприятието Иван Стоянов. Бонусите ще са 100 - 130 лв. на човек и на всички ще бъдат дадени поравно. Парите се разпределят от икономии във фонд работна заплата. Повечето от хората в " Чистота ", в това число и 400 метачки, са назначени на минимална работна заплата, а са на открито в дъжд, сняг, зной и мраз, подсети Стоянов. Директорът описа, че синдикатите в предприятието също подаряват своите членове - по едно пиле за Коледа и козунак за Великден.

Същите награди за празника ще получат и над 300 служащи на " Градини и паркове ". В счетоводството пресмятат сега дали да зарадват хората с по 100 лв., или икономиите ще стигнат за 130 лв.. И градинарите я карат на минимална заплата. От Община Пловдив на всички предприятия са изпратени инструкции, че могат да изплащат спомагателни хонорари на личния състав, в случай че имат пари във фонд работна заплата.

По тази логичност награди би трябвало да получат и чиновниците от " Зоопарк Пловдив ". По думите на шефа Минко Михайлов, в предприятието са назначени 10 чиновници, само че в общинския бюджет за " Зоопарк Пловдив " са планувани 26 щатни бройки и прехрана за 784 440 лв. за цялата 2018 година Директорът на предприятието неотдавна посочи, че действителните разноски през годината са в пъти по-малко. Зоологическата градина не е приключена и десетте чиновници се грижат за почти толкоз дребни маймунки.

На 600 чиновници в Община Пловдив и на още 600 в шестте районни кметства ще бъдат дадени бонуси до 300 лв. - на всеки съгласно заслугите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР