Коледни елхички за по-чист въздух в София е инициатива на

...
Коледни елхички за по-чист въздух в София е инициатива на
Коментари Харесай

„Горичка от елхички” за по-чист въздух в София

„ Коледни елхички за по-чист въздух в София ” е самодейност на мрежата за женско предприемачество „ Бизнес на високи токчета ”.
Дядо Коледа, клубът и неговите сътрудници, канят децата и родителите дружно да открият „ Горичката от елхички ” на 15 Декември (неделя), в София Ринг Мол (на околовръстното) на плаза, от 12:00ч. Добрият белобрад дъртак ще позабавлява децата, ще си носи кутията за писма за всички, които към момента не са си изпратила писмата с желанията за дарове. Всяко дете може да си носи сурвачка направена от него, за състезанието „ Най-красива сурвачка ”. Ще има награди за децата, дарове и за родителите от компаниите сътрудници.
Както всички знаем мръсният въздух в София е сериозен проблем за жителите на столицата и освен. Той утежнява здравето на хората фрапантно. София стигна до фрапиращото 1-во място в класацията на столиците за най-мръсен въздух в международен мащаб, през последните дни.
Залесяването е една от ограниченията, които спомагат за намаляването на резултата от нездравословните излъчвания. „ Ето за какво ние от мрежата за женско предприемачество „ Бизнес на високи токчета ”, стартираме идеята „ Бизнесът за по-чист въздух в София ”. Първата ни самодейност е обвързвана с идните коледни празници и опитът ни да спасим коледни дръвчета от изхвърляне. ” – описаха уредниците.

20 елхички в саксии ще отпътуват към новите си стопани – дечицата от детските градини в регион „ Младост ”, който е сътрудник на самодейността, в лицето на кмета Стефан Стефанов. Рано на пролет децата благодарение на учители, родители, медии и бизнесът ще посадят дръвчетата в дворовете на образователните заведения, ще се грижат за тях и идната Коледа ще могат да си украсят живо дръвче за празника.
Mисията на клуба е да накара бизнесът да стартира да мисли и подхваща дейности, свързани с по-чиста среда и въздух, като за начало в София, а в следствие и в цяла България.
„ Коледни елхички за по-чист въздух ” не е просто една самодейност. Идеята е това да е първата от поредност начинания, част от идеята ни „ Бизнесът за по-чиста България ”. Освен хора с бизнес, ние сме и родители. Важно е да възпитаваме у децата си концепцията за запазване на средата към нас. Включвайки децата ни да вземат участие в самодейностите, имаме вяра, е те ще предадат положителния образец на приятелите си, че ще моделираме тяхното мислене в посока запазване на планетата. ” - споделят дамите от бизнес клуба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР