Коледна елха за $15 милиона, дори и да е най-голямата

...
Коледна елха за $15 милиона, дори и да е най-голямата
Коментари Харесай

Най-скъпата елха в света струва $15 милиона

Коледна елха за $15 милиона, даже и да е най-голямата и красива в света, звучи малко прекомерно. Дори екстравагантно, упадъчно или просто като разхищаване. Преди да търсим още квалификации, би трябвало да уточним някои елементи, написа Forbes.

Рекордната стойност за най-скъпата елха в света се намира в първокласен хотел край Марбела в южна Испания. И астрономическата цена не е тъкмо за самото дърво, а за декорациите.

Елхата грее с същински диаманти. Тя е артикул на партньорство сред Kempinski Hotel Bahia и дизайнера Деби Уингам, която си е построила име с екстравагантни творения, в това число най-скъпата сватбена торта в света на стойност €50 милиона, както и най-скъпите сандали, чиято цена е €15 милиона.Заедно със скъпоценните камъни, елхата може да се похвали и с обичайни украшения и разнообразни вкусотии.
 Снимка 457984
Източник:

Това надалеч не е първият опит за най-скъпата елха в света. Една такава се появи през 2001 година в Лос Анджелис, също бе украсена с диаманти и общата стойност бе $2,6 милиона.

Сегашният рекордьор в Книгата на Гинес е елха в хотела Emirates Palace в Абу Даби. Тя е оценена на $11 милиона, бе висока съвсем 15 метра и украсена с гривни, огърлици и часовници.

Елхата в Испания бе показана по-рано през декември и може да се похвали с украшения като 3-каратови розови диаманти, 4-каратови сапфири, овални червени диаманти, бели и черни диаманти и комбинация от бижута от марки като Bvlgari, Cartier, Chanel и други.
 Снимка 457985
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР