Коледен фермерски фест ще се проведе за първи път във

...
Коледен фермерски фест ще се проведе за първи път във
Коментари Харесай

Коледен фермерски фест ще се проведе във Варна

 Коледен фермерски фест ще се организира за първи път във Варна тази година от 17 до 22 декември в градинката до Художествената изложба /пл. Атлантическа солидарност/. Организаторите от Фермерски пазар – Варна, дават обещание доста греяно натурално вино с коледни аромати, разнородни артикули и дарове, вкусна храна и дегустация на био и кратф виновност. Специален посетител на Феста ще бъде един от най-известните майстори-грънчари в България - Деси Владовска, с невероятните си авторски глинени съдове за хранене и готвене от алена българска глина и коледни глинени играчки за елха с шансове /Грънчарница с. Раданово/.

Ще има многообразие от био и крафт виновност, създадени от дребни винарни в района. А за ценителите на качественото вино, на 21 декември от 15:00 до 17:00 часа, ще има дегустация на подбрани бели, червени и десертни виновност със зрели общоприети и ексцентрични сирена, създадени от български бутикови ферми. Дегустацията ще води сомелиерът Йордан Русев, който откакто покори Америка и Австралия, към този момент от три години е още веднъж в родината ни и спомага за разпространение на българските виновност у нас и зад граница.

Тъй като е Коледа, ще има доста занаятчийски шоколад – естествен, " жив “, с мед и естествени добавки, създаден ръчно. Както и разнообразни сладки, соленки, печива и закуски, коледни бисквити, разнородни сурови и веган храни. Освен ароматното италианско кафе, посетителите на Феста ще могат да опитат естествен парещ шоколад в разнообразни цветове. Това ще е единственото място във Варна, където в продължение на седмица, здравословно хранещите се, спортисти и хора със специфичен режим, ще могат да намерят многообразие от КЕТО закуски, торти и сладки. Ще има чист, 100% естествен мед и ядки, също произведени в района. За феновете на доста лютото, от " Лютата плантация “ са подготвили изненади и богато многообразие, а от " Баба и внуци “ – обичайни български туршии и зимнини.

Мезетата за греяното вино са общоприети и ексцентрични, безусловно натурални и създадени от телешко, овче, козе, свинско и биволско месо, с родни подправки. За тези, които обичат да опитват, от щраусовата плантация в Константиново дават обещание африкански щраусови мезета и коледен ликьор от щраусови яйца. А за всички останали, ще има многообразие от млечни артикули и зеленчуци, създадени от дребни ферми към Варна и в района.

Ако желаете потребни коледни дарове, ви чака и голямо многообразие от натурална козметика и сапуни за лице и тяло със студенопресовани етерични масла и естествени аромати.

За да подсилят коледния дух, уредниците са поканили на феста участници от " Улицата на готвачите “, които ще радват посетителите с вкусна и приготвена на място топла храна. Те ще са на линия за откриването на 17 декември със загрети фурни непосредствено от " Най-вкусната улица “ във Варна, която се организира сега и ще завърши ден преди откриването на Феста. Ще има ръчно приготвени пици с мая, специфични свински ребърца и други деликатеси, опушени на муден огън, вкусна норвежка скумрия на огън и още доста греяно вино с коледни подправки. Ще се носи мирис на КОЛЕДА!

Очакваме ви на първия във Варна КОЛЕДЕН ФЕРМЕРСКИ ФЕСТ в градинката до Художествената изложба /пл. Атлантическа солидарност/ от 17 до 22 декември 2019 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР