Коледа вече е само на една ръка разстояние, а няколко

...
Коледа вече е само на една ръка разстояние, а няколко
Коментари Харесай

Защо много големи компании не работят през коледната седмица

Коледа към този момент е единствено на една ръка разстояние, а няколко дни по-късно идва и Нова година. И през този интервал за доста компании стои алтернативата дали да работят по време на празниците, написа Inc.

Малко въпроси в бизнеса имат лесни отговори, само че дали да се затвори офисът или не за Коледа може да се каже, че отговорът несъмнено е " да ". Ето за какво:

Ще се усъвършенства продуктивността

Изследване потвърждава, че хората, които почиват, са по-работоспособни. Ако има време в годината, когато чиновниците са непродуктивни, то това са точно празничните интервали. Докато работят, хората си показват по какъв начин са със фамилиите и това им пречи да се концентрират върху дилемите. Затова и работодателите, и чиновниците ще завоюват повече, в случай че компанията остави тези дни за отмора.

Служителите ще са по-здрави

Лишаването от отмора не е здравословно. Според данни от проби почивките по празниците могат да понижат риска от сърдечни болести с 50% при мъжете и 30% при дамите, само че единствено когато те почиват повече от един път в годината. Затварянето на офиса за коледните празници значи, че по този начин заетите в компанията сигурно ще имат най-малко една почивка.

Вашите клиенти и бизнес сътрудници също няма да работят

Ако компанията работи в ниша, в която не ѝ трябват контакти с останали компании, тогава работата по време на коледната седмица може би има смисъл. Но при положение, че активността ви е обвързвана с контакти с клиенти, външни консултанти, вложители и други сходни, е прекомерно евентуално да не можете да работите с тях, защото те самите ще са в отмора.

Спестяване

Когато компанията не работи в празничния интервал, могат да се спестят доста настоящи разноски, като тези от осветяване и отопление.

Седмица, която е единствено от 4 дни

Когато Коледа е през работната седмица, денят, в който се пада по този начин или другояче се дава за отмора. Така, в случай че работодателите разгласят седмицата за почивна, те няма да изгубят общоприетите 5 дни, а единствено 4.

Мнението на чиновниците

Няма по какъв начин, когато една компания даде коледната седмица за отмора, това да не се оцени високо от работещите в нея. Дори отвън компанията, този избор приказва доста и демонстрира отношение към чиновниците.

Служителите схващат, че могат да почиват

Голяма част от хората считат, че би трябвало да работят изключително и без отмора, с цел да реализиран задачите в кариерата си. Ако те не са виждали шефовете си да почиват, също не биха го създали. Когато обаче работодателите почиват, това кара чиновниците да са спокойни и да си взимат отпуск.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР