Коледа не би била същата без ритуалите, с които я

...
Коледа не би била същата без ритуалите, с които я
Коментари Харесай

9 от най-странните коледни ритуали от цял свят

Коледа не би била същата без ритуалите, с които я свързваме. За хора от друга страна някои от тях несъмнено биха били странни, както и ние бихме се учудили на част от техните. От Business Insider ни срещат със странни коледи обичаи от целия свят.

В Норвегия фамилиите крият метлите вкъщи от зли духове, които стартират да вилнеят на Коледа. Според поверията в страната на празника небето се раздира от вещици, за които се счита, че може да откраднат метлите.

В Каталуня на Коледа децата изрисуват дънер с очи и уста и му слагат от горната страна одеяло. Традицията се развива като Тио де Надал. Дървеният дънер нормално е прикрепян към пръчки и децата са окуражавани да го хранят и да си играят с него в дните преди Коледа.

В Унгария фамилиите крият в елхата красива играчка, сходна на паяк. Който я откри, ще има шанс.

В Исландия децата имат вяра вместо в обичайния Дядо Коледа в 13 тролове, за които се счита, че идват в градовете две седмици преди Коледа и си потеглят след празника.

В Япония всеобщо фамилиите посещават на Коледа KFC. Американската верига за бързо хранене има най-голям оборот в страната за цялата година на 25 декември.

В Австралия Дядо Коледа постоянно идва като сърфист. Температурите в страната на празника варират сред 20 и 29 градуса, ето за какво той постоянно е посрещан на плажа.

В Чехия дами потапят стръкче от черешово дърво под вода на 4 декември – в случай че то е цъфнало на Коледа, ще се омъжат през идната година.

Във Франция децата оставят не чорапите, а обувките си край камината и Дядо Коледа, именуван Пер Ноел, ги цялостни с дарове.

В Индия някои от християнските фамилии декорират бананови дръвчета и манго растения. Някои от тях даже украсяват домовете си с листа от манго.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР