Коледа наближава, но не и туристите, които обикновено по това

...
Коледа наближава, но не и туристите, които обикновено по това
Коментари Харесай

Коледа е под въпрос заради пандемичния мраз, сковал дома на Дядо Коледа

Коледа наближава, само че не и туристите, които нормално по това време на годината стартират да прииждат, с цел да се веселят в Рованиеми - родното населено място на Дядо Коледа в Лапландия, Северна Финландия, съобщи Ройтерс.

Въпреки ниските проценти на болест Финландия одобри някои от най-стриктните ограничавания за пътешестване в Европа. Това значи, че множеството чужденци не могат да влязат в страната, а тези, които въпреки всичко съумеят, би трябвало да преминат през 14-дневна карантина.

Северната част на Финландия, където доста локални бизнеси разчитат на туристите, идващи да се срещнат с Дядо Коледа, да се полюбуват на северното зарево или да се включат в сафари със сноумобили, регистрира спад в посетителския "прилив ".

Според данни на Бизнес Финланд, през август 2020 година броят на задграничните туристи е бил със 78 % по-нисък в съпоставяне със същия интервал предходната година.

"За локалните бизнеси Коледа несъмнено е в заплаха. Празникът в последна сметка ще пристигна, само че какъв брой радостен ще бъде с Дядо Коледа, поздравяващ децата зад плексигласов екран, и с елфи с защитни маски, е различен въпрос ", споделя Сана Каркайнен, управител на туристическата работа Визит Рованиеми.

Туристическите компании, в които работят към 8 % от хората в района, към този момент са почнали редуцират чиновници и таят напълно слаба вяра, че празничният сезон може да бъде избавен, в случай че държавното управление скоро не облекчи някои от наложените ограничавания за пътешестване. "В този миг моя отговор би бил, че Коледа се анулира ", споделя Хари Малинен, който ръководи курорта Апука в Рованиеми.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР