Коледа е време за огромни харчове за повечето хора и

...
Коледа е време за огромни харчове за повечето хора и
Коментари Харесай

Разкриха каква огромна сума харчи английската кралица за подаръци и картички

Коледа е време за големи разходи за множеството хора и това не изключва даже самата английска кралица. Елизабет Втора харчи по 30 000 паунда за 620 подаръка за фамилията и личния състав си, оповестява „ Дейли Мейл “.

Британският монарх изпраща по 750 картички, които нормално изобразяват кралското семейство, на родственици, другари, членове на кралското домакинство и други

Бивш помощник в двореца разкрива, че две седмици преди 25 декември на хората от личния състав се споделя да отидат в една от огромните зали на Бъкингамския замък, с цел да си получат подаръците от кралицата.

„ Там те се подрежат на опашка, с цел да получат опакован дарове от кралицата. Тя споделя по няколко думи на всекиго от тях. Обикновено нещо като: „ Много ви благодаря за помощта през цялата година. Честита Коледа “, изяснява източникът.

Подаръците нормално са ваучери за книги или дребни порцеланови фигурки от магазина за дарове на двореца. Най-често кралицата подарява на чиновниците си дребен коледен пудинг в кутия.

Подаръците са съпроводени с картички, подписани от Елизабет Втора и принц Филип.

1500 коледни пудинги, платени от персоналните финанси на фамилията, са раздадени на служащи в двореца, на личния състав в дворцовата пощенска работа и полиция.

Традицията е почнала от дядото на кралицата – крал Джордж Пети, и продължена от татко ѝ – Джордж Шести.

Според източника, кралицата обичала да си спретва персонални шопинг сесии в двореца преди Коледа. Сега, обаче, подаръците се избират онлайн от персоналния офис на монарха.

Преди ерата на онлайн извършването на покупки определени първокласни магазини като Harrods и Fortnum & Mason изпращали микробуси с купища свои артикули, които тя да прегледа. Те били излагани на маси в две стаи в двореца.

„ Беше като неин личен кралски мол. Но към този момент не се прави, това е едно от нещата, за които няма потребност тя да си хаби силата на остарели години “, изяснява източникът.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР