Коледа е съвсем близо и ние всички знаем какво означава

...
Коледа е съвсем близо и ние всички знаем какво означава
Коментари Харесай

Вижте как да се предпазим от празничното преяждане

Коледа е напълно близо и ние всички знаем какво значи това - щедро похапване, преяждане, отичане и няколко непотребни килограми в бонус.
Но коледните и новогодишните празници не са моментът, в който да съблюдаваме диети и да се лишаваме от удоволствието на празничната софра. Ясно е на всички, че някои неща просто няма по какъв начин да не ни се случат, а диетите и тренировките ще останат за след 31 декември. Но какво можем да създадем, с цел да подготвим оптимално добре тялото си за празниците?

Изберете един тип алкохол

Помогнете на черния си дроб още през цялото време. Придържайте се към алкохола, който сте избрали през целия празничен сезон. Ако се стремите към фина талия, верният избор е корав алкохол (водка, уиски или ракия) или пък алено вино.

Два дни преди огромното ястие

Ако нямате желание да се лишавате от нищо, започнете подготовката за трапезата 48 часа преди празника. Направете го с течна диета и отбягвайте солените храни. Така стомахът ви малко ще се свие и макар че ще хапнете от всичко, няма да се отрази на кантара.

Помощ за черния дроб

Няма да му е елементарно на този орган. След ядене на мазни и/или сладки неща в композиция с алкохол, на черния дроб ще му е нужна помощ. Пийте повечко кафе или зелен чай към потреблението на нездравословните храни.

Тренирайте

Добра тактика е в дните преди празниците да увеличите придвижването, с цел да сте в по-голям калориен недостиг преди Коледа. По Коледа пък с множеството ядене най-после ще сте на нула.

Подгответе облеклата си

Ако желаете да не напълнявате прекалено много, подгответе облекла, които елементарно ви притискат, когато прекалите с храната. Широките блузи и клиновете ще са прекомерно свободни и ще останете с усещане, че държите под надзор ситуацията.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР