Коледа е празник за всички и бежанците не правят изключение.

...
Коледа е празник за всички и бежанците не правят изключение.
Коментари Харесай

Коледна изненада за бежанци в Лондон

Коледа е празник за всички и бежанците не вършат изключение. Макар и подаръците нормално да са ориентирани към близки и другари, за някои лондончани, подателите на приятните изненади са изцяло непознати хора, които прекосяват граници в търсене на по-добър живот.

Благотворителният магазин, " Избери любовта ", дава опцията на всеки, който желае, да закупи подарък не за непосредствен, а за емигрант. Той отваря порти за втора поредна година и се управлява от благотворителната фондация " Помогни на бежанци ".

Джоузи Ноутън - изп. шеф на организацията " Помогни на бежанци ": " Не мисля, че има други такива магазини. Според мен, това не е обичайната щедрост, защото клиентите идват и виждат какво тъкмо ще бъде изпратено към индивида в потребност. "
Артикулите варират от храна и дрехи до образователни материали. Веднъж закупени, продавачите се ангажират да ги изпратят до всяка точка на света.

Джоузи Ноутън - изп. шеф на организацията " Помогни на бежанци ": " Всеки един продукт в магазина се праща до хора в потребност, без значение къде се намират те. Когато клиент пристигна и закупи нещо, той или тя си не си потегля с продукта, а с възприятие на добрина и топлота. "
Освен елементарни хора, присъединяване в благотворителната самодейност взеха и международни звезди.

Джоузи Ноутън - изп. шеф на организацията " Помогни на бежанци ": " Никога не сме подозирали, че международни звезди ще се включат в самодейността ни. Опра Уинфри скоро беше снимана до момента в който носи фланелка с логото ни, както и Джулия Робъртс. "
Миналата година магазинът съумя да събере 750 хиляди английски лири. От 2015 година насам ръководещата го благотворителна фондация " Помогни на бежанци " събира над 30 милиона лири. Тя работи с над 75 сътрудници в Европа, Америка и Средния Изток.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР