Коледа беше посрещната с любопитни традиции в различните части на

...
Коледа беше посрещната с любопитни традиции в различните части на
Коментари Харесай

Какви са забавните традиции за Коледа по света

Коледа беше посрещната с любопитни обичаи в другите елементи на света. Международният ни редактор Цветелина Йорданова приготви бърз взор към няколко точки на планетата, завладени от коледния дух.

Дядо Коледа кара водни ски по река Потомак
В американския град Александрия се организира съревнование по водни ски с дядоколедовски костюми. Така беше спазена традиция, датираща от края на 80-те години на предишния век. Началото е сложено с залог сред младежи, съгласно който изгубилият трябвало да се облече като Добрия дъртак и по този начин да се пусне по водата. Събитието носи развлечение и за участниците, и за публиката.
Испанският град Виго окъпан в светлини
На западното крайбрежие на Европа, един испански град посрещна Коледа с извънреден светлинен театър. В центъра на Виго са инсталирани 10 милиона LED светлинки, които основават вълшебна атмосфера. Те озаряват небето на града още в края на ноември и ще останат до 13 януари, само че кулминационната точка е на Коледа.
Коледа по бански в Австралия
В Австралия, където жаркото лято е в разгара си, посрещнаха Коледа по бански. На фамозния Бонди бийч - един от най- огромните плажове в света - през днешния ден се появиха елхички, а коледни претекстове имаше даже в униформите на спасителите.
Пийт Рос, екскурзиант от Шотландия: Много е необичайно, няма сняг, а и... при нас Дядо Коледа идва със северен елен. Но пък щастието се носи във въздуха.
Изгарящите жеги в Австралия донесоха суша и пожари, само че през днешния ден доста австралийци и туристи избраха да се забавляват и да не помнят за бедствията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР