Колата, с която се е движил главният прокурор Иван Гешев

...
Колата, с която се е движил главният прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Лимузината на Гешев "се е озовала" в службата за охрана и се ползва само от него

Колата, с която се е движил основният прокурор Иван Гешев на 1 май, когато покрай платното е избухнал гърмеж, не е джип, а бронирана лимузина. Тя е купена преди време за потребностите на " Бюрото за отбрана ", когато е било на послушание на основния прокурор. След прекосяването на службата към Министерството на правораздаването макар настояването на министъра това да стане за всички активи, колата се озовала в Националната работа за защита и от този момент се употребява единствено от основния прокурор. Това заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пред публицисти в Народното събрание.

Преди това по някои моменти към случая, по които институциите си опонират. Между другото сподели, че колата, в която дсе движи президента, е с по-ниска степен на отбрана.

Гешев неведнъж е обитавал на мястото, от което се е прибирал, и всекидневно е прекосявал по този маршрут, сподели министърът. В отговор на въпрос дали живее там, повтори, че е обитавал неведнъж.

На въпрос дали членове на фамилията му са пътували в някоя от другите коли от кортежа, отговори негативно.

 Демерджиев: Гешев е пътувал без фамилията си, колата му е по-добре бронирана от президентската Демерджиев: Гешев е пътувал без фамилията си, колата му е по-добре бронирана от президентската

В отговор на въпроси на " Дневник " за личността на така наречен израелски специалист, който е дошъл в България няколко часа преди гърмежа и е бил на местопроизшествието следобяд, Демерджиев повтори, че той е заведен там от прокуратурата и следствието и те би трябвало да дадат отговор " за какво са го завели, каква е задачата и назначен ли е за специалист ".
" Ако (данните) не бъдат изнесени от тези, които би трябвало да ги изнесат, ще ги изнеса аз " добави той.
Чуждестранни делегации отхвърлят да идват в България, тъй като Националната работа за защита не може да предложи нужното равнище на отбрана. Автомобилите й са остарели, остарели са и техническите средства за отбрана, сподели Демерджиев. " Това е обидно за страната ", добави той и прикани тази срамна процедура да завърши.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР