Колата на скулптора проф. Велислав Минеков не е била целта

...
Колата на скулптора проф. Велислав Минеков не е била целта
Коментари Харесай

Колата на Минеков не била целта на атаката, пожарът се пренесъл от друг автомобил, обяви МВР

Колата на скулптора проф. Велислав Минеков не е била задачата на офанзивата, а пожарът се пренесъл от различен лек автомобил, паркиран в съседство, разгласи пред БНР началникът на Първо РПУ - София комисар Калоян Милтенов.
 Подпалиха колата на професор Велислав Минеков
Инцидентът стана към 22.30 часа нощес. 

Автомобилът на проф. Минеков е бил паркиран пред дребната кооперация в столичния квартал „ Изток “. Когато забелязал, че колата му е в пламъци, скулпторът изскочил на открито, с цел да изтегли автомобила и да се избегне опцията пламъците да се трансферират върху постройката. 

„ Стъклата бяха строшени и явно вътре беше излят бензин. И по този начин, както си гореше, влязох вътре, с цел да отдалеча колата от блока и другите прилежащи здания - можеше да стане злополучие ", описа пред OFFNews проф. Минеков.

Според полицията обаче автомобилът на Минеков не е бил задачата на офанзивата. 

„ При идване на място се открива, че е разпален лек автомобил „ Алфа Ромео “ и в резултат на това запалване е обгорял и паркираният до него автомобил, марка „ Опел “. По данни на специалиста от пожарната, който е посетил местопроизшествието, пожарът е тенденциозен. Въпросният автомобил на господина е станал жертва на пламъците на другия автомобил, който е марка " Алфа Ромео ", посочи Милтенов.

По думите му притежателят на запалената кола не е престъпно проявен.

Комисар Милтенов добави, че все още в Първо РПУ няма подадени тъжби от проф. Минеков за закани против него. Случаят се ревизира.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР