Колата е скъпо нещо и човек може да работи с

...
Колата е скъпо нещо и човек може да работи с
Коментари Харесай

ЧЕТИРИ хитрини, с които да предпазим колата от кражба

Колата е скъпо нещо и човек може да работи с години, с цел да си разреши да я купи. Отнема обаче по-малко от минута да я откраднат. Bright Side разкрива няколко хитрини, които всеки може да употребява, с цел да се защищити от автомобилните крадци.

1. Бебешки видеомонитор
Кражбите нормално се случват през нощта, когато има по-малко хора и притежателят е малко евентуално да се появи. Дори и да нямате дете, можете да си купите бебешки видеомонитор. Така постоянно знаете се случва вътре на момента. Бебешките монитори имат нощно виждане и аудио, тъй че в случай че някой се опита да влезе в колата ви, ще бъдете предизвестени неотложно. Дори колата ви да бъде открадната, ще имате външния тип на крадеца, с цел да бъде открит по-лесно.

2. Кил суич (Kill Switch)
Опитни крадци имат потребност единствено от няколко секунди, с цел да възпламенят съвсем всяка кола – само че не и когато зареждането е спряно. Кил суичът е устройство, което прекъсва зареждането на мотора и не можете да запалите, до момента в който не го изключите. Обикновено в колите се поставят по няколко скрити кил суича, тъй че ще отнеме дълго време на крадеца откри всички. Единственият проблем с тези устройства е, че не е елементарно да инсталирате сами. Ако нямате електричарски умения, по-добре да отидете при механик.

3. Свалящ се волан
Крадците са доста положителни водачи, само че даже и те не могат да карат кола без волан. Ето за какво може да инсталирате волан, който се смъква. Да, малко е шантаво да отидете на бизнес среща с кормило в ръце, само че сигурността изисква жертви.

4. Скоби
Никой няма да опита да краде кола със скоби. Изисква прекалено много работа. Неслучайно ги употребяват за нелегално паркирали коли. Ако вие не можете да карате колата си със скоба, не може и крадецът. Единственият проблем със скобите, че отключването лишава време. Удобно е единствено в случай че паркирате за дълго.

Четете още на obekti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР