Колата е не само удобно средство за придвижване, но и

...
Колата е не само удобно средство за придвижване, но и
Коментари Харесай

6 съвета за шофиране в лошо време

Колата е освен комфортно средство за напредване, само че и огромна отговорност за водача. Всеки човек, който сяда зад кормилото би трябвало да бъде наясно с обстоятелството, че е виновен както за своя живот, по този начин и за живота на близките. Трябва да бъдем извънредно деликатни на пътя, изключително при неприятно време. Всеки водач би трябвало да има познания и умения за шофиране при неприятни метеорологични условия. Ето 6 съвета за шофиране в неприятно време:

1. В мъгла

 6 съвета за шофиране в неприятно време pixabay

Ако шофирате в мъгла, страничните прозорци на колата би трябвало да бъдат свалени, с цел да можете да чуете какво се случва на открито. Освен това би трябвало да включите фаровете за мъгла или просто да носичите светлината на фаровете надолу. Ако фаровете са ориентирани прекомерно високо, светлината ще се отразява в най-малките частици на мъглата, което може да ви обърка по време на шофиране.

2. На хлъзгав път

Когато шофирате по хлъзгав път, обърнете внимание, когато се качвате нагоре и надолу по мостове. По принцип сместа от пясък и сол бързо изпада от тях и по тази причина на мостовете има по-голяма заплаха.

3. По време на дъжд

 6 съвета за шофиране в неприятно време pixabay

Голяма английска застрахователна компания предлага да не употребявате задните светлини за мъгла, тъй като те могат да маскират стоповете на колата и по този метод да объркат водачите зад вас. Също по този начин, приближавайки се до огромна локва, е по-добре да спрете колата пред нея и да се опитате да я " измерите ", с цел да сте сигурни, че можете да я прекосите.

4. По време на дъжд, през нощта

Ако се случва да шофирате в мощен дъжд през нощта, имайте поради, че дъждовните капки на предното стъкло отразяват светлината и могат да ви заслепят като водач. Затова е добре да държите фаровете си високо.

5. Снежни преспи

Ако се окажете в снежна преспа през зимата, не насочвайте гумите в противоположната посока. Трябва да въртите кормилото в същата посока, с цел да се върнете на пътя и да натискате педала на газта.

6. По време на прашна стихия

За да се стигне безвредно до крайната точка по време на стихия от прахуляк, измежду доста други рекомендации специалистите предлагат да отбиете и да изчакате да премине.

 6 съвета за шофиране в неприятно време pixabay

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР