Коланите трябва да са стегнати толкова, колкото обичаме детето сиСтолчетата

...
Коланите трябва да са стегнати толкова, колкото обичаме детето сиСтолчетата
Коментари Харесай

За безопасността на децата в колата: Столчетата не са пожелателни, а задължителни

Коланите би трябвало да са стегнати толкоз, колкото обичаме детето си

Столчетата за коли не са пожелателни, те са наложителни за сигурността и отбраната на децата. Това обясниха в предаването „ Социална мрежа” на Милена Петкова и Радослава Митрова, създатели на "Деца на борда ". Според тях в доста от произшествията на пътя децата могат да бъдат избавени, в случай че са сложени вярно в уместно столче.

Според Петкова: „ За страдание у нас има прекалено много образци на това по какъв начин се нарушават разпоредбите. Има неща, за които децата не могат да вземат решението за себе си. Ние сме там като техни родители – да определим правилата”.

За Митрова: „ Столчето е даването на образец. Когато оставяме децата си да подскачат сред седалките, ние даваме неверен образец. Същото е с коланите”. Тя описа случай, в който при случай нейното бебе е било избавено единствено поради това, че е носело колан.

Столчето се слага назад на придвижването, обясниха дамите. По думите им това дава 5 пъти по-голям късмет на децата при злополука, в сравнение с когато столчето е по посока на придвижването. На въпрос по какъв начин се реализира неналичието на образния контакт при столче в противоположна посока Милена Петкова отговори, че за това има специфични огледала.

Коланите към столчето би трябвало да минават през твърдите елементи на тялото и да са стегнати толкоз, колкото обичаме детето си, обясниха още Петкова и Митрова. И още - столът би трябвало да е подобаващ за възрастта и тежестта на детето.

Когато то е по-малко, детето се слага в кошница. Тя може да се употребява от 12 до 15 месец от неговия живот.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР