Колаж Пиксабей, ОркасЕС препоръчва на европейските авиокомпании да избягват да

...
Колаж Пиксабей, ОркасЕС препоръчва на европейските авиокомпании да избягват да
Коментари Харесай

Беларус с ответни санкции срещу Европейския съюз

Колаж Пиксабей, Оркас

Европейски Съюз предлага на европейските самолетни компании да заобикалят да прелитат над Беларус, само че възбраната не е правно обвързваща. В сряда организацията на Европейски Съюз по сигурността на гражданската авиация издаде инструкция, съгласно която европейските самолети би трябвало да заобикалят прелитането през беларуското въздушно пространство с изключение на при изключителна обстановка.

Властите на Беларус към този момент са изготвили пакет от ответни наказания против Европейския съюз, също така Минск разчита, че Западът няма да вкарва нови ограничения във връзка с страната. Това сподели в изявление пред телевизия " Беларус-1 " беларуският министър председател Роман Головченко, представен от ТАСС и bgonair.bg.

" Все отново се надяваме горещите глави да се охладят и да преценяват в това число ползите на своя бизнес в Беларус. Ако проучваме всички изказвания на президента на страната през последното десетилетие на всички интернационалните конгреси, постоянно лайтмотивът е бил: желаеме мир и успокоение в района, поддържаме зона за добросъседство, желаеме да построяваме равноправни партньорски връзки. Правихме всичко за постигането на това. Ако обаче става дума за вреди за наши компании, имаме цялостното право да компенсираме тези вреди. Пакетът от ограничения в отговор на глобите е подготвен ", сподели беларуският министър председател.

По думите на Головченко щетите за беларуската стопанска система от глобите на Запада може да възлязат на 2,9 % от Брутният вътрешен продукт на страната. Премиерът сподели, че Беларус ще се опита по правосъден ред да потърси обезщетения за загубите, свързани със глобите след случая със самолета на " Райънеър " (Ryanair).

" Уверени сме в своята справедливост и сме подготвени да отстояваме ползите си по правосъден ред. Предполагам, че ще можем да реализираме обезщетения за всички нанесени ни вреди ", означи беларуският министър председател.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР