Колаж ПикПожар вдигна на крак над 20 семейства, които живеят

...
Колаж ПикПожар вдигна на крак над 20 семейства, които живеят
Коментари Харесай

Пожар избухна пред жилището на журналист, подозират умишлен палеж

Колаж Пик

Пожар подвигна на крайник над 20 фамилии, които живеят във вход „ Б “ на блок 1 в бургаския ж.к. „ Зорница “ тази нощ, оповестява „ Бургасинфо “.

Според информацията, към 03:30 часа огънят избухнал от горяща гума, поставена до входната врата на жилището на фоторепортера от вестник „ Черноморски фар “ Борислав Пенков, който живее на първия етаж.

Пламъците бързо обхванали вратата на жилището, както и елекрическото табло на входа. Пенков, както и младо семейство, което се е прибирало по това време, се пробвали да гасят пламъците до идването на пожарната.

На място незабавно са се отзовали екип огнеборци, както и полиция. По-късно пристигнала и кола за спешна помощ, защото се наложило да бъде оказана здравна помощ на стара жена, чието жилище е на 6-тия етаж в блока. Пожарникарите й помогнали да напусне постройката, изпълнена с гъст пушек и остра задушлива миризма.

Жената живеела сама и е леко обгазена, лицето й било изцапано със сажди, евентуално до момента в който се е опитвала да откри стълбищата.

Семейства с дребни деца се наложило да изоставен рано сутринта жилищата си.

„ Вътре в жилищата не се диша, всичко е в сажди и мирише “, разясниха хората. Във входа сега няма електричество.

Борислав Пенков свързва огненаната офанзива с делото, което се водеше против известния в Бургас Петър Биберов за нападението против фоторепортера, отразявал пожар в някогашната кръчма „ Бургаски вечери “, в този момент „ Кралско село “.

През последните три месеца се случват серия произшествия, при които са нанесени материални вреди по дома на Пенков. През юли с камък беше потрошен прозореца на кухнята му. Същата нощна офанзива се повтори и при започване на септември.

 „ Събудих се от пукане, което се чуваше мощно. Помислих си, че съм не запомнил печката включена, само че бързо открих, че в действителност гори гума пред входната ми врата. Това си е чист престъпен случай, от който са пострадали десетки хора “, сподели Борислав Пенков.



 Снимка: burgasinfo.com

/ПИК

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР