Колаж ПикОблачно над по-голямата част от страната, с проливни дъждове,

...
Колаж ПикОблачно над по-голямата част от страната, с проливни дъждове,
Коментари Харесай

Оранжев код! 65 литра на квадратен метър очакват днес в Северна България

Колаж Пик

Облачно над по-голямата част от страната, с проливни дъждове, гръмотевични стихии с вероятни градушки. Такава е прогнозата за времето през днешния ден на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките.

Най-интензивни ще са преваляванията в Северна България и Родопите. В четири северни области е оповестена втора степен на заплаха (оранжев код): Враца, Плевен, Ловеч и Габрово. Там се чакат обилни превалявания, тук-там до 45-65 л/кв.м.

В други 19 от 28-те области НИМХ насочва предизвестие от първа степен (жълт код) за предстоящи превалявания до 30-35 л/кв.м.

Код за рисково време няма единствено в 5 области: Кюстендил, Перник, Видин, Бургас и Ямбол.

Днес ще се появи слаб до сдържан северозападен вятър и с него ще прониква по-хладен въздух. Максималните температури в множеството места ще са между 22° и 27°, в крайните югозападни и югоизточни региони, където ще има повече слънчеви часове – до към 30°.

В планините времето ще е облачно и дъждовно. Ще се развиват гръмотевични стихии. Ще е по-хладно с оптималната температура на височина 1200 метра – към 17°, на 2000 метра – към 10°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, с повече слънчеви часове преди обяд. След обяд на обособени места, основно по северното крайбрежие, ще превали и прегърми. Максималните температури на въздуха ще са 25-28°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще е 2 бала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР