Колаж Нова Тв, Фейсбук, Зеленски, Бившият военен министър Велизар Шаламанов

...
Колаж Нова Тв, Фейсбук, Зеленски, Бившият военен министър Велизар Шаламанов
Коментари Харесай

Бивш военен министър: Надявам се Радев да каже на Зеленски, че Крим е украински

Колаж Нова Тв, Facebook, Зеленски,

Бившият боен министър Велизар Шаламанов разяснява идното посещаване на президента на Украйна Володомир Зеленски в България.

„ Няма по какъв начин да знам дали ще пристигна на следващия ден, само че едно такова посещаване би било извънредно значимо, тъй като то ще удостовери връзките сред нашите двете страни. България още през 2014 година не просто осъди съветската експанзия, само че стана и водач в НАТО на един поверителен фонд на долекуване и рехабилитация на потърпевшите от съветската експанзия. И в Донбас това в този момент се развива като самодейност, и се радвма, че се подема от хора като лекар Симидчиев, Манол Пейков, министър Хинков “, съобщи Шаламанов в „ Здравей, България “ по Нова Тв.

Той изрази и мнение дали президентът Румен Радев ще се срещне със Зеленски в София.

„ Знаем по какъв начин беше с визитата на Бил Клинтън през 1999 година, само че в този момент сме други условия. Вярвам, че нашият президент ще откри сили да се срещне с президента на Украйна и да му каже: С вас сме, господин президент. Украйна ще победи, Крим е украински, ще оказваме помощ на Украйна колкото е нужно и до момента в който е нужно “, добави Шаламанов.

„ Такава среща сред двамата ще е огромна смяна за България. Ясно е, че главният мотор на смяната е държавното управление и се надявам през днешния ден с възприемането на декларацията, Народното събрание също да се причисли, макар че съществуването на най-малко две партии, които доста съществено се опълчват на каквато и да е помощ за Украйна, слага в Народното събрание в не доста добра светлина. Виждаме, че това не се случва в никой различен парламент в Европа “, сподели още Велизар Шаламанов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР