Колаж: Mediapool.bg ГЕРБ се оказаха по- предани защитни на Закона

...
Колаж: Mediapool.bg ГЕРБ се оказаха по- предани защитни на Закона
Коментари Харесай

Делян Добрев набърка президента в разправиите си с Елена Йончева


Колаж: Mediapool.bg

ГЕРБ се оказаха по- предани защитни на Закона " Пеевски " за КТБ, в сравнение с самите му вносители от Движение за права и свободи, които реагираха много сдържано на наложеното от президента несъгласие върху текстовете. Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев употребява случая, с цел да нападна по едно и също време и Румен Радев, и депутата от Българска социалистическа партия и някогашен член на президентския екип Елена Йончева, заявявайки, че ветото може би е обвързвано с Йончева, която съгласно ГЕРБ е източвала КТБ.

Замисляме се дали президентското несъгласие не е обвързвано с някогашни членове на неговия екип, приказвам за Елена Йончева и неналичието на отговор на въпроса взела участие ли е в съдружничество 50/50 с офшорка, сподели в сряда Делян Добрев.

Така ГЕРБ намеси президента в следващия епизод на политическата сапунка към взаимните изобличения сред Йончева и Добрев, които са водещите национални избраници на партиите си от Хасково. Миналата година Йончева изнесе данни за роднинските назначения на Добрев в Община Хасково (т.нар " Кумгейт " ), вследствие на което депутатът от ГЕРБ подаде оставка, болшинството я отхвърли, а след това самият той я отдръпна малко преди Конституционният съд да разгласи, че Народното събрание не е имал право да не приема оставката му. Делян Добрев на собствен ред упрекна Йончева, че е обвързвана с укриващия се в Белград притежател на Корпоративна банка Цветан Василев.

В сряда Добрев напомни изнесената от него информация за присъединяване на Елена Йончева в сдружение, чийто съсобственик по думите му е офшорната компания " Дали трейдинг лимитид ". В общото сдружение, чиито сметки били във банкрутиралата КТБ, Йончева внесла единствено 5000 лв., а офшорката - първо 315 хиляди лв., а след това 250 хиляди евро, твърди Добрев и пита за произхода на парите и посещавала ли е Йончева КТБ.

" Тази офшорка се съставлява от Зорница Блъскова, която по информация от интернет, е съучастник в една друга компания с Георги Георгиев, за която отчетът на " Алекс Партнърс " сочи, че тази компания е източила 42 милиона лв. от КТБ ", сподели Делян Добрев.

Преди ден в телевизионно изявление Цветан Цветанов също напомни тази информация с обобщението, че Йончева е източвала КТБ. Депутатката от левицата пък отвърна, че ще го съди.

Ето логиката, по която Делян Добрев свърза ветото на Радев с проблема Йончева и КТБ: " Елена Йончева не отговори на моите въпроси за офшорката. В същото време президентът се изрича доста ласкаво във връзка с Елена Йончева и у нас остава въпросът дали това несъгласие не е обвързвано и с нещо такова ".

По-рано в сряда депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид, съавтор на Пеевски в правенето на закона за КТБ, изрази противоречие с претекстовете, с които президентът постанова несъгласие. По думите на Хамид президентът не е схванал текстовете.

Промените в Закона за банковата неплатежоспособност бяха признати с гласовете на Движение за права и свободи, ГЕРБ и " Обединени патриоти ". Предстои ГЕРБ да разгласят формалната си позиция по президентското несъгласие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР