Колаж: Life.ruМикробиолозите и химиците от Института Scripps създадоха специална ваксина

...
Колаж: Life.ruМикробиолозите и химиците от Института Scripps създадоха специална ваксина
Коментари Харесай

Учените с историческо постижение - създадоха ваксина срещу пушене

Колаж: Life.ru

Микробиолозите и химиците от Института Scripps сътвориха специфична ваксина за пушене. В резултат на изследванията на имунизацията при мишки, учените са открили, че въвеждането на специфичен състав, който управлява синтезата на обособените протеини, способства за цялостното премахване на никотина от организма, като избавя хората от всевъзможни странични резултати, написа Science Advances.

Ензимът NicA2, открит и модифициран от учените, съумя да разложи изцяло никотина, който навлиза в тялото на човек или животно, и да го в профил дълго преди началото на синдрома на лишаване.

За най-ефективното влияние върху организма откривателите сътвориха модифициран ензим NicA2-J1, който за разлика от първия първообраз на ваксина за пушачи, трябваше да унищожи изцяло никотиновата взаимозависимост, написа Life.ru.

След довеждане докрай на лабораторните проучвания при гризачи е открито, че мишките, които дълго време получават вода с никотин, са изцяло излекувани с модифицирания ензим от никотиновата взаимозависимост.

Превод: „ Петел ”

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР