Колаж: ФлагманПремиерът Бойко Борисов обяви, че той е поискал от

...
Колаж: ФлагманПремиерът Бойко Борисов обяви, че той е поискал от
Коментари Харесай

Бисер на деня! Бойко днес е във вихъра си: Когато управляваше партията на Радев, карахме кола само в събота и неделя

Колаж: Флагман

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че той е изискал от ръководителя на бюджетната комисия Менда Стоянова и от финансовия министър Владислав Горанов да се срещнат с президента и да трансформират касовите бележки при зареждане на гориво.

Късно в понеделник ГЕРБ се събраха след зародилите в страната митинги, с цел да обмислят по какъв начин да се тушира напрежението, оповестява Флагман. 

„ Събрах завчера парламентарната си група, не като министър председател, а като неин ръководител поради повдигане на налога на старите коли, което бе признато от Народното събрание ”,  изясни министър председателят.

„ Казах им да го върнат, само че се възпротивиха кметовете ”,  каза той и изясни в детайли: „ Кметовете споделят: „ Основната офанзива против нас е нечистият въздух, големият трафик, нездравословните прахови частици ” .

В Европа доста страни не разрешиха старите мотори, коли, в това число Гърция, да не приказваме за Франция - не разрешиха дизеловите коли. Ако ние не предприемем тези стъпки, в един миг, както се озовахме с моргите към Перник, Дупница, София, може да се окажем и гробището на дизеловите коли и тогава ще бъде късно, акцентира министър председателят.

„ Да, доста е популистко, само че рискът е този. Нека да го дебатираме, виждате безумно огромен трафик. Коли на по 20 година, някой ще каже „ да де, но небогати са една част от българите, тъй като наред с всички, има и доста скъпи и нови коли. Какво карахме до 90-та година, когато управляваше партията на господин Радев. Тогава се чакаше по 12 година за кола, караше се единствено в неделя или събота, някой ще каже – стандартите се трансформираха, ами вижте тогава какъв брой е минималната заплата при нас и цената на горивата и какъв брой е била при Българска социалистическа партия и Орешарски, когато ни управляваха. Има обстоятелства, числа и те са ясни ”,  сподели още Борисов.

После той изясни, че е наредил на финансовия министър Владислав Горанов да се изсветли тематиката с горивата и да става допустимо най-прозрачно.

„ Възложил съм на финансовия министър да създадат промени в разпоредба 18, тъй че да се трансформират касовите бележки на бензиностанциите – с цел да се вижда какъв брой е индустриалната цена, акцизът, Данък добавена стойност и по какъв начин се образува цената ”, сподели министър председателят.

Борисов се почувства задължен да обясни  за какво е изискал срещата с президента Румен Радев , който наложи несъгласие точно върху измененията в Закона за корпоративното подоходно облагане, с които се подвигна данъкът върху старите коли.

„ Идете, срещнете се с президента и обяснете всички тези проблеми. Както аз вървя и се срещам с всички кметове. Казах и на Менда - спрете закона за Гражданската отговорност, когато се озовете с висока Гражданска отговорност, тогава ще желаете дебата. По-добре да го проведем в този момент и да създадем вярното сечение. Съжалявам, в случай че съм бил измамен ” , сподели Борисов, визирайки отхвърли на Радев да се срещне с ГЕРБ по тези въпроси.

„ Съжалявам, че съм споделил на кметовете и на Менда да отидат... Но аз видях Корнелия Нинова да отива и да се среща с президента и да показва „ Визията си за България ”. Това е преди началото на какъвто и да е развой. И може би по тази причина се подведох. Значи Българска социалистическа партия може да го предложения на Пленум, Визия, ние не може за управнически решения, по които текат процедури, да проведем тематика и диалог. Тези тематики не са на ГЕРБ, а касаят последните години, които вървят като процеси в света. Но такова е било тълкуванието ”, бяха размишленията по тематиката на Борисов.

Той благодари на всички, които поставят старания, с цел да се оправят с зародилите обстановка и ги призова  „ с повече пояснения да стигнат до съзнанието на повече хора ”.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР