Колаж Фейсбук/Радостин ВасилевПрокуратурата тръгна по следите на автора на една

...
Колаж Фейсбук/Радостин ВасилевПрокуратурата тръгна по следите на автора на една
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва автора на снимките на Гешев с „Pi ar Sevi Boiko“

Колаж Фейсбук/Радостин Василев

Прокуратурата потегли по следите на създателя на една фотография, която стана шлагер в интернет. 

Софийската районна прокуратура е почнала следствие против създателите на фотографията от Народното събрание, на която се вижда, че основният прокурор Иван Гешев си изпраща известия с контакт, кръстен „ Pi ar Sevi Boiko “. За това осведоми водачът на гражданско съдружие БОЕЦ Георги Георгиев, който преди повече от месец алармира държавното обвиняване за скандалния чат сред Гешев и Севделина Арнаудова.

„ По нашия сигнал през днешния ден откриваме, че прокуратурата е образувала инспекция. Първо ВКП разпределят сигнала на профилираната прокуратура, след което тя разпределя сигнала на Софийска районна прокуратура. Образувана е инспекция 36810/21 година не против Гешев, а по член 171. ал.3 от Наказателния кодекс, който гласи, че " който незаконно узнае неадресирано до него известие, изпратено по електронен път, или отклони от получатела му такова известие, се санкционира с отнемане от независимост до една година или с санкция от 100 до триста лв. “, заяви Георгиев.

Чатът сред Гешев и Арнаудова бе инцидентно сниман на 11 септември по време на съвещание на парламентарната комисия по правни въпроси, която обсъждаше дали да реалокира Бюрото по отбрана към основния прокурор в Министерството на правораздаването. На фотография в обществените мрежи се вижда, че през приложението „ Телеграм “ Гешев комуникира с контакт „ Pi ar Sevi Boiko “. От известията въобще не се схваща подтекстът, като основният прокурор дава отговор само със смеещи се емотикони. Преди време Арнаудова не отхвърли, че си написа с Гешев и в своя отбрана съобщи: „ Не укривам, че познавам основния прокурор, имаме десетки събития дружно, отразявали сме ги - контрабандните цигари, един куп акции “.

Трудно е да се каже кой е създателят на фотосите с чата на Гешев. Депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков бе измежду първите, които разгласиха въпросните фотоси в профила си във Facebook. В обществените мрежи обаче се появиха и други такива фотоси под друг ъгъл.

„ Не знам кой е създателят на фотосите. Държавното обвиняване много време не съумя да разбере каква е истината с шкафчето на Борисов и записите му, само че тук работи интензивно. Това удостоверява тезата ни, че прокуратурата работи селективно, поради което искахме оставката на Иван Гешев. Това е още един мотив “, разяснява Божанков пред „ Сега “.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР