Колаж БулфотоМинистър от служебния кабинет обяви новина, което едва ли

...
Колаж БулфотоМинистър от служебния кабинет обяви новина, което едва ли
Коментари Харесай

Министър Стоилов: Предното правителство не е оставило пари за допълнителните 50 лева за пенсионерите

Колаж Булфото

Министър от служебния кабинет разгласи вест, което надали ще се хареса на пенсионерите и лекарите в България. 

За двете ограничения, за които предходното държавно управление разгласи, че са финансовото обезпечени за месеци напред – спомагателните 50 лева за пенсионери и спомагателните средства за лекарите на първа линия,  се оказа, че такива средства няма. Това разкри служебният правосъден министър Янаки Стоилов. И съобщи: „ Беше пуснато питане до министерствата дали могат да обезпечат част от тези средства. ”. 

Стоилов подчерта, че правосъдното министерство е заделило над 3 млн. лева, откакто дружно със заместниците му „ са стояли до мрачно ”, с цел да открият опция за запаси в бюджета. Стоилов сигнализира, че е допустимо да се стигне до " сериозни положения в избрани браншове, въз основата на признатия и некоригиран бюджет ".

„ Възможно е политици да бъдат подслушвани. Друг е въпросът дали това е законно или не. Щом има механически средства, опция съществува. Трябва да бъде преценено дали е упражнена тази опция по отношение на закона ”, съобщи още в " Неделята на NOVA " Янаки Стоилов по отношение на абсурда с подслушването на политици, за което пръв заприказва ген. Атанас Атанасов.

Според него тези въпроси са изцяло несъвместими с върховенството на закона и не би трябвало да бъдат употребявани като политическо средство.

„ Очаквам да има продължение и изясненост по тези изказвания, които могат да бъдат потвърдени по съответния ред. След като бяха направени такива заявки на най-високо равнище, това се изисква и би трябвало да бъдат ангажирани органите, които могат да дадат отговори на този въпрос. А не политиците да не престават да спорят ”, сподели още служебният министър.

За Жан Виденов Стоилов си спомня, че разликите са се появили още през 1996 година Тогава в Българска социалистическа партия са се водили остри полемики за промяна на държавното управление в средата на мандата. Това не се случило. Стоилов изрази терзание по отношение на метода, по който Виденов приказва за социалистическата партия.

„ Мисля,че дейностите на хората, които желаят България да има лява и национална политика, даже и да оспорват дейностите на други партии, които претендират за същото, не би трябвало да наподобява, че това води до спомагателни напрежения, вместо да се очертае един нов път, в който всички партии да предложат своето виждане ”, добави той, написа standartnews.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР