Колаж: Булфото, личен архивПрочетох обръщението на собственика на футболния Спартак

...
Колаж: Булфото, личен архивПрочетох обръщението на собственика на футболния Спартак
Коментари Харесай

Седем въпроса към Асен Миланов – за Спартак, за треньора, за феновете

Колаж: Булфото, персонален списък

Прочетох обръщението на притежателя на футболния Спартак към почитателите и го разгласих едно към едно в уеб страницата ни. Все отново господин Асен Миланов не приказва всеки ден и бе значимо спартаковската общественост да го чуе какво споделя. Но цялото му изказване в действителност излезе един на ниска цена и добре премислен пиар. Той сподели неща, които всеки, който се интересува от Спартак, знаеше, като единственото ново нещо бе, че за първи път заявява обществено своята поддръжка към треньора.

Смятам обаче, че в случай че господин Асен Миланов е пристигнал да прави футбол в Спартак, не му отива на равнището и поста, който заема, и то още преди да се е легитимирал като футболен началник, да приказва завоалирано и да хвърля думи напразно, да предизвика спор с почитатели, да търси война с медии и да не поддържа тезите си с обстоятелства.

Затова на фона на казаното от него, ще си разреша да му задам седем въпроса, на които бих се радвал да получа сбити отговори, щом има само футболни мисли и хрумвания.

1. Г-н Миланов, бъдете съответен и кажете по кое време тъкмо желаете да върнете Спартак във Втора лига, а след това и в Първа?

(в изказването си шефът първо споделя, че желае допустимо най-бързо завръщане във втория ешелон, а след това афишира, че задачата в дълготраен проект е завръщане в Първа лига. Какво значи най-бързо – май 2021 година или по-късно, и какво значи дълготрайно – 2024, 2026 или 2028 година, или нещо друго? Говорете ясно и отчетливо към какво се стремите, с цел да няма неразбирателство към най-важната цел.)

---

2. Кога планирате да извършите първата копка на „ Локомотив ”?

(в изявление пред мен преди три месеца казахте, че ще извършите трите терена, през вчерашния ден отново го потвърждавате, само че без да се ангажирате с дати. Примерно, започвам терените към Великден или по-рано, или нещо от този ред. Темата със довеждане докрай въз основата, с цел да бъде съответна на името и традиците на Спартак, е наболяла и не трябва да е обект на спекулации. Не би трябвало също да заблуждавате, че сте направили ремонт на изкуственото покритие, тъй като кърпеж не означва ремонт. Такъв кърпеж направи и едно управление преди вас.)

---

3. Г-н Миланов, за какво търсите война с медиите?

(обвинявате една медия, че е нечестна към клуба, без да прилагате обстоятелства, само че самичък разбирате, че сходни лъжи издават изтощение и са брътвежи. Никой не е спечелил война с медиите, и постоянно ще идва един миг, в който вие и тима ще имате потребност от публицистите, а не те от вас.)

---

4. Кога ще свалите осведомителното ембарго?

(Спартак самичък по себе си е обществен феномен и обществеността има право да бъде осведомена какво се случва в клуба. Вместо това през последния близо месец, вие го превърнахте в затворена система, като спряхте по необясними аргументи да давате бистрота на ръководството си. Докато новият ви уебсайт стартира да действа, нищо не пречеше да продължавате да поднасяте регулярна информация на формалната си страница във фейсбук, най-много спортно-техническа за лицето на клуба – мъжкия отбор. Обратното, което демонстрирате - ремсистко безмълвие, постоянно ще води до подозрения, че има нещо просташко или недотам чисто, което се стараете да прикривате.)

---

5. Ако треньорът е перфекционист, за какво нанася вреди на имижда на клуба?

(определяте гръцкия треньор на Спартак за перфекционист, само че в случай че в действителност е подобен, щеше ли да откаже в границите на 15 дни три качествени контроли, часове преди те да се проведат, като по този начин обърка и програмата на противниците. Дори и да е имало кадрови проблеми, страхът от загуби не би трябвало да надвива, откакто инспекциите се вършат за експериментиране на разнообразни тактически разновидности, с цел да се види равнището на подготовка на по-широк кръг играчи и до какъв брой те се вписват в треньорската идея.)

---

6. Преди да засипвате треньора със суперлативи, за какво не си припомните какво е постигнал до момента той със Спартак?

(Като краткотраен старши треньор и одобрен старши треньор на Спартак в професионалния футбол, за 9 мача Георгиу има 0 победи, 1 еднакъв и 8 загуби, с голова разлика 1:18. Тук не броя трите служебни гола на Балчик. Сухите числа споделят всичко и различен на ваше място на този стадий би бил по-умерен и изкусен в оценката си за въпросния треньор.)

---

7. Г-н Миланов, за какво не почитате мнението на почитателите и ги атакувате по този начин брутално?

(след постигнатото от Георгиу до този миг, най-нормалното нещо е на тези, за които Спартак е идея, да не им харесва какво се случва и да показват по цивилизован метод недоволството си. Но, вие, господин Миланов, определяте техните дейности като безчинства, грозни, недостойни и проява на „ мускули ”. Всъщност, в случай че почитателите на Спартак бяха като тези в едни други два клуба, Георгиу от дълго време да е пасажер. Защото почитателите на Левски и Ботев (Пд) имат два изпитани метода за елиминиране на нежелани треньори – или събличат фланелките от гърбовете им, или ги заобикалят, когато стъпят за първи път на терена и вършат по този начин, че повече да не стъпят там.

---

И за край. Днес Спартак картотекира огромна част от тима си за новия сезон. Ще информирате ли, господин Миланов, спартаклиите кого ще гледат насен или публицистите отново ще би трябвало да пускат в дейности своите СРС-та, с цел да си свършат работата?

Недко Петров, „ Петел ”

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР