Колаж Булфото и Сачева ФБЛоша новина за възрастните хора от

...
Колаж Булфото и Сачева ФБЛоша новина за възрастните хора от
Коментари Харесай

Сачева по БНР: Няма възможност пенсиите да бъдат преизчислени следващата година

Колаж Булфото и Сачева ФБ

Лоша вест за възрастните хора от ръководещите на фона на огромните обещания.

Социалният министър Деница Сачева разяснява, че през идната година няма опция пенсиите да бъдат преизчислени върху застрахователен приход за 2015 или 2019 година, тъй като страната не разполага с такива средства, съобщи БНР.

Надзорният съвет на Национален осигурителен институт разисква плана на  бюджет на Държавното публично обезпечаване.

Сачева изясни, че наложеното осъвременяване на пенсиите с пет на 100 от 1-ви юли следващата година и изпреварващото повдигане на минималната и оптималната пенсия, надлежно на 300 и на 1440 лева, е обективен модел:

“Към момента 250 лева по отношение на 1200 лева оптималната пенсия, съотношението е 4,8, тъкмо същото съответствие ще запазим и в идната година. Има пенсионери, които смятат, че са ощетени, тъй като имат ниски пенсии. Все отново в действителност пенсията е функционалност на осигурителния принос “.

Стефан Василев, ръководител на Надзорния съвет от квотата на работодателите разгласи, че организацията му ще гласоподава срещу плана на страната с главния мотив, че минималната пенсия от 300 лв. демотивира:

“Няма потребност да се осигурявате, тъй като на следващия ден ще пристигна време, ще получавате същата пенсия, каквато получават и другите, които не са се осигурявали “, сподели той.

Отглеждането на малко дете през втората година е със непокътнато обезщетение от 380 лв., за пъкъл се подтиква връщането на майките на работа, добави министърът.

Въпреки, че президентът на КТ “Подкрепа “ – Димитър Манолов възрази:

“Големите градове, където има проблеми с детските градини, майките са принудени да си гледат децата втората година “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР