Колаж Булфото и БНТИзнесоха подробности за първата среща между президентите

...
Колаж Булфото и БНТИзнесоха подробности за първата среща между президентите
Коментари Харесай

Путин и Байдън се срещат във вила в Женева

Колаж Булфото и Българска национална телевизия

Изнесоха детайлности за първата среща сред президентите на Русия и Съединени американски щати. Владимир Путин и Джо Байдън ще беседват на 16 юни в женевската вила " Ла Гранж ". Това удостовери за ТАСС говорителка на швейцарската дипломация.

" Швейцария благодари на двете страни за доверието, изразено посредством избора на Женева " като място за срещата на върха, отбелязва в Туитър външното министерство на алпийската страна.

Путин ще дойде в Женева в деня на срещата си с Байдън, сподели неговият говорител Дмитрий Песков.

Построената през 18-и век вила " Ла Гранж " се намира в средата на парк с повърхност над 21 хектара, ситуиран на брега на Женевското езеро, в покрайнините на града. Това е най-големият градски парк, известно място за отдих на локалните поданици. От 1917 година вилата е благосъстоятелност на града. В постройката работи библиотека, провеждат се екскурзии за туристи.

От 8 до 18 юни вилата е затворена за визити, към парка са издигнати железни заграждения, предава Българска телеграфна агенция. Паркът се благоустроява. Кантоналните управляващи в Женева вкарват засилени ограничения за сигурност от 14 до 17 юни. Забранени са по-специално полетите на дронове над цялата територия на кантона. Крайбрежните улици, акваторията, паркът " Ла Гранж " и прилежащият " О Вив " са включени в периметъра за сигурност със специфичен режим на надзор.

Лидерите на Русия и на САЩ ще обсъдят положението и вероятностите за развиване на двустранните връзки, проблеми, свързани със стратегическата непоклатимост, и настоящи въпроси от интернационалния дневен ред, в това число взаимоотношението в битката с ковид, заяви по-рано Кремъл. Това ще е първата персонална среща сред Путин и Байдън като президент на Съединени американски щати, пише standartnews.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР