Колаж: БНТ и БулфотоКиберсигурността ще е една от темите, които

...
Колаж: БНТ и БулфотоКиберсигурността ще е една от темите, които
Коментари Харесай

Киберсигурността ще е една от темите, които ще обсъждат Байдън и Путин

Колаж: Българска национална телевизия и Булфото

Киберсигурността ще е една от тематиките, които ще разискват на срещата си президентите на Съединени американски щати и Русия Джо Байдън и Владимир Путин.

Това разкри представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков съобщи, че " киберпрестъпността и провокациите, с които би трябвало да се сблъскаме в това отношение " ще бъдат на дневен ред, само че е прекомерно рано да се разисква цялостно съдействие сред двете страни по тази тематика.

Освен това той означи, че Путин приканва за по-стабилно съдействие " в киберсферата и сферата на осведомителната сигурност ", като добави, че идната среща би трябвало да означи началото на такова съдействие.

Коментарите на Песков следват Белия дом, който удостовери нощес, че американската администрация е била в контакт с съветски държавни чиновници във връзка с хакерски групировки, които работят в Русия.

Главният заместник-секретар на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи във вторник, че администрацията на Байдън е предложила помощ на компанията JBS USA, откакто производителят на месо беше обиден от хакерска атака с рансъмуер вирус (ransomware).

Жан-Пиер означи, че JBS е уведомила Белия дом за нападението в неделя и че компанията има вяра, че хакерската атака е осъществена от хакерска група с генезис от Русия. Имайки поради това, Карин Жан-Пиер сподели, че администрацията на Белия дом е разговаряла с съветски държавни чиновници, добавяйки, че Русия не би трябвало да позволява хакерски групи като тази да съществуват в страната.

Кибератаката на JBS засегна ИТ системите на компанията в Северна Америка и Австралия, само че от компанията увериха обществеността, че няма компрометирани данни за клиенти, снабдители или чиновници. Освен това JBS съобщи, че разрешаването на случая може да отнеме известно време, с цел да се поправи, и предизвести за закъснение на " транзакции с снабдители и клиенти ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР