Колагенът е най-широкоразпространеният протеин в човешкото тяло. На практика това

...
Колагенът е най-широкоразпространеният протеин в човешкото тяло. На практика това
Коментари Харесай

3 ползи от колагена за твоето тяло

Колагенът е най-широкоразпространеният протеин в човешкото тяло. На процедура това е един от главните ни градивни детайли, който поддържа еластичността на кожата, грижи се за здравината на костите и мускулите, пази органите и обезпечава структурата на ставите и сухожилията.

Добрата вест е, че тялото създава колаген непрестанно, само че неприятната е, че с напредването на годините този развой се забавя. А тютюнопушенето, излагането на слънце и нездравословната диета в допълнение забавят естественото произвеждане на протеина.

Още по-добрата вест обаче е, че може да подпомогнете организма си с колаген под формата на хранителна добавка. Ето и какви са изгодите, на които ще се насладите, в случай че започнете банкет на този по този начин скъп белтък:

По-гладка кожа

Колагенът подтиква обновяването на кожата, с цел да бъде тя по-жизнена и сияйна. С придвижване на възрастта и понижаване на производството на този незаместим протеин обаче могат да се появят фини линии и сухота. Проучване, оповестено през 2014 година, разкрива, че дамите, които одобряват колагенов хидролизат под формата на хранителна добавка, демонстрират усъвършенстване в еластичността на кожата в границите на четири седмици, а след още четири седмици - и понижаване на бръчките.

 жена хубост Istock

Оформено тяло

Колагенът е главен съставен елемент на мускулната тъкан. Освен това той съдържа във висока централизация глицин - аминокиселина, участваща в синтеза на креатин. Това значи, че колагенът може да обезпечи на мускулите нужното “гориво” за качествена подготовка и да ви помогне да изгорите повече мазнини.

Колагенът също по този начин може да спомогне и за заглаждане на упорития целулит. През 2015 година е извършено изследване върху 105 дами на възраст от 24 до 50 години, които одобряват колагенови пептиди в продължение на шест месеца. Резултатите са безапелационни и демонстрират ясно усъвършенстване на структурата и гладкостта на кожата.

 жена хубост iStock

Здрави стави

С придвижване на възрастта хрущялът отслабва и може да започнете да усещате вдървеност и болки в ставите. Редица изследвания сочат, че увеличението на приема на колаген работи в посока понижаване на тези признаци. Съветваме ви да започнете с профилактиката овреме, като подберете хранителна добавка, която съчетава високо наличие на колаген с добавени минерали, витамини, хиалуронова киселина и алантоин, като да вземем за пример Helixcolag+ .

Не забравяйте, че хубостта идва от вътрешната страна, по тази причина е значимо всеки ден да я подхранваме с нужните ѝ скъпи субстанции. Грижете се за тялото си с обич и внимание, с цел да ви се отблагодари то със здраве и жизнеспособност.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР