Кола с мигранти се удари в жилищен блок в Елхово.

...
Кола с мигранти се удари в жилищен блок в Елхово.
Коментари Харесай

Двама души са задържани след инцидента с мигранти в Елхово

Кола с мигранти се удари в жилищен блок в Елхово. Двама души са арестувани за 24 часа след случая. Няма потърпевши и материални вреди. В лекият автомобил са транспортирани осем мигранти от Сирия.

Екшънът почнал в късния следобяд през вчерашния ден когато микробус и лек автомобил не спрели на сигнал на гранични служители на реда в региона на Елхово. Последвала гонка. Бусът се отправил към Средец и бил спрян с шипове на платното.

Шофьорът е арестуван. Лекия автомобил навлязъл в Елхово без да се подчини на сигналите на " Гранична полиция ".

На огромно кръстовище в центъра на града водачът и спътника му напуснали колата в придвижване и избягали, а автомобилът траял да се движи по инерция.

" Бях на терасата и си простирах прането и виждам от горната страна от знака там двама бягат диагонално. Помислих, че нещо се е случило, гонят ли се какво и по-късно в тоя миг поглеждам от горната страна колата пред нашата тераса. Заби се в терасата. Погледнах няма водач, няма нищо. Имаше вътре, мърдаха някакви крайници се виждат. Мигранти очевидно са били ", съобщи Добринка Кирова.

Според хората станали свиделите на случая мигрантите не били в положително положение. След гонене водачът и спътника му, мъже на 27 и 29 години от Новозагорско, са арестувани за 24 часа. При случая няма потърпевши хора. Няма нанесени материални вреди на постройката.

" Нямаме удар в жилищния блок. Това става към 20 ч., не е имало хора, на една от централните улици на града хора бягат преследвани от чиновници на службите това си е за терзание, очевидно има огромен напън по българо-турската граница ", сподели още Петър Киров, кмет на община Елхово.

С осемте мигранти от лекия автомобил работят чиновници на звено " Миграция ". Образувано е досъдебно произвеждане. Предстои казусът да бъде докладван на районна прокуратура Ямбол.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР