Кола е купил на майка си президентът Румен Радев, научи

...
Кола е купил на майка си президентът Румен Радев, научи
Коментари Харесай

Радев купил кола на мама

Кола е купил на майка си президентът Румен Радев, научи " България Днес ". Леля Станка, както я назовават в село Славяново, изкара брошура на 81-годишна възраст и към този момент радостно пърпори с нова облага.

Дали тъй като майката на Радев се е активизирала след приемането на колата, или по някаква друга причина, само че в последно време се появи информация, че вуйна Станка ще се включва в политиката. Проверка на откри, че това не е по този начин.

" Майката на президента Румен Радев - вуйна Станка, няма да влиза в политиката. Не знам от кое място това го измислиха в медиите. Тя си живее тук дамата, заплаща си постоянно налозите и с нея е елементарно да се поддържа връзка. " Това сподели пред " България Днес " кметът на родното село на президента - село Славяново - Митко Трюфенев.

Повод за думите му са слуховете, съгласно които 82-годишната Станка Радева имала упоритости да се кандидатира за кметица на идните локални избори. Така и по този начин всички ходели да чукат на вратата й да търсят ум за проблемите на село, разчитайки, че като майка на президента тя може да им спомага. Пенсионерката обаче изрично обяснявала, че кметица няма да става. Въпреки това майката на Радев се употребява с престиж измежду хората в Славяново, както и в околията. Тя не пропущала нито едно културно събитие, което се провеждало в района, и не се тормозила от медийното внимание към нея, като постоянно е в подготвеност да брани сина си от недоброжелателите пред микрофоните на репортерите.

" Но вуйна Станка не раздава телефона си наляво и надясно, даже ние го нямаме ", показа кметът Трюфенев.

82-годишната пенсионерка, която живее в селото, постоянно ходела и на срещи по кафе в общината и регионалния град Хасково. Там тя имала доста другари.

 Баба Станка е дейна жена

От Славяново до Хасково майката на Радев се придвижвала със личен автомобил, марка " Сузуки ", която синът й неотдавна подарил.

" Така президентът извърши фантазията на майка си. Леля Станка доста искаше да има лична кола. Не е нова, дребна е, само че й прави работа ", описа кметът.

Допреди да остане вдовица, Станка Радева разчиташе на транспорта на брачна половинка си Георги, само че след това й станало мъчно да се оправя без превоз и се наложило да изкара шофьорските курсове на пределна възраст. Така 81-годишната майката на президента се снабди с брошура. Благодарение на автомобила, който Румен Радев й подарил, всекидневието на вуйна Станака станало доста по-леко и към този момент можела да отскача да пазари и да се среща с другари.

" В нашето село има проблеми с превоза като в множеството села в България, по тази причина на хората с автомобил им е по-лесно. Всичко си имаме, само че вода от време на време нямаме през август. Сега открихме нов бунар, който ще употребяваме, с цел да се оправим с безводието ", показа още Трюфенев. Според него хората в селото избират да гласоподават и по двата метода - и с хартиена бюлетина, и с машина.

" Ние си имаме интернет в селото, тъй че дай Боже скоро да може всички хора да гласоподават и с компютрите си от у дома. Това ще е най-справедливият и сложен за подправяне метод ", показа кметът, който сега се пробва да прекъсне кражбите в селото. " С другото някак се оправяме ", споделя Трюфенев.

Относно слуховете, които чете за президентското семейство, той е безапелационен, че никой не дава ухо на тях в селото.

" Възмущаваме се, като пишат погрешни неща за тях. Нашето село в никакъв случай няма да има различен президент и ние си го пазиме и обичаме индивида. Най се дразним, като напишат, че втората жена на Румен Радев Десислава не се схваща с майка му Станка. Ами няма такова нещо, не знам за какво се написа и спекулира с това ", чуди се първенецът в селото.

Самата Станка Радева не обръщала внимание на клюките и слуховете. Тя не е трансформирала метода си на живот, макар че наследникът й е президент. Въпреки че има опцията да се реалокира и да живее при сина или щерка си Лозана в София, Станка се усеща по-добре в родния си край. Децата й я навестяват постоянно, а в останалото време държи връзка с тях по телефона. От две години насам Станка употребява и модерните технологии, включително и обществената мрежа фейсбук.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР