Кола бомба избухна в централен Кабул, докато САЩ и талибаните

...
Кола бомба избухна в централен Кабул, докато САЩ и талибаните
Коментари Харесай

8 загинали и 30 ранени при взрив на кола бомба в Кабул

Кола бомба избухна в централен Кабул, до момента в който Съединени американски щати и талибаните договарят мирна договорка за овакантяване на американските войски от страната. По последна информация на РИА Новости, починали са 8 души, а 30 са ранени.

 © БГНЕС
Взривът раздруса Шаш Дарак, мощно укрепен регион, съседен към Зелената зона и седалище на няколко значими комплекса, в това число Националната дирекция за сигурност (НДС), афганистанската разследваща работа.

" Потвърждаваме детонация в региона на Шаш Дарак " към 10:10 ч. (05:40 ч. централно гринуичко време), съобщи представителят на вътрешното министерство Насрат Рахими, допълвайки, че гърмежът е породен от кола бомба.

Афганистански чиновник по сигурността сподели за Агенция Франс Прес, че има потърпевши и че гърмежът е станал покрай контролно-пропускателен пункт. Досега няма поета отговорност.

В понеделник минимум 16 души бяха убити при нахлуване на талибани в жилищен регион в източен Кабул.

Столицата бе обхваната от скок на смъртоносно принуждение, даже откакто Съединени американски щати и талибаните реализираха „ кардинално “ съглашение, което ще накара Пентагона да изтегли хиляди войски от Афганистан в подмяна на разнообразни обещания за талибанска сигурност. Но нараства паника във връзка с договорката, като афганистанците се притесняват, че тя ще докара до връщане на талибаните на власт.

Според елементи от договорката, оповестена до момента, Пентагонът ще изтегли към 5 000 от своите 13 000 бойци от пет бази в Афганистан до началото на идната година, при изискване че талибаните дадат обещания за сигурност.

Бунтовниците обявиха, че ще се откажат от „ Ал Кайда “, ще се борят против „ Ислямска страна “ и ще спрат джихадистите, които употребяват Афганистан като несъмнено леговище.

В сряда афганистанското държавно управление изрази подозрения по отношение на бъдещата договорка, като съобщи, че чиновниците се нуждаят от повече информация за рисковете, които тя крие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР