Кола-бомба е експлодирала близо до чуждестранен лагер на изток от

...
Кола-бомба е експлодирала близо до чуждестранен лагер на изток от
Коментари Харесай

Над 40 ранени в Кабул при атентат с кола-бомба

Кола-бомба е експлодирала покрай задграничен лагер на изток от Кабул, ранявайки повече от 40 души, оповестиха управляващите. Това е следващата офанзива, която раздрусва афганистанската столица, съобщи AFP.
Не е имало директно вдишване на отговорност за офанзивата, само че представителят на Вътрешното министерство Наджиб Даниш заяви, че гърмежът е бил ориентиран към Грийн Вилидж, където са настанени някои задгранични служащи.
До скоро чиновници на Организация на обединените нации са живели и работели в лагера, само че Даниш твърди, че в този момент регионът е пуст и са останали единствено „ дузина пазачи “.
„ Обитаемите къщи в близост са претърпели огромни провали, “ споделя още Даниш. Специализирани полицейски отряди са ситуирани в региона, за попречване на възможни следващи офанзиви.
Последната офанзива се случва във време, когато дипломатическият делегат на Организация на обединените нации Залмай Халилзад посещава региона за осъществяване на срещи, ориентирани към слагането на завършек на войната в Афганистан, която съгласно калкулации е най-смъртоносният спор за предходната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР