Кокосовото масло вероятно е подходящо лекарство при белодробни заболявания, причинени

...
Кокосовото масло вероятно е подходящо лекарство при белодробни заболявания, причинени
Коментари Харесай

Учени откриха, че кокосовото масло може да унищожи коронавируса

 Кокосовото масло евентуално е уместно лекарство при белодробни болести, породени от ковид, настояват филипински учени. Диета, богата на необработено кокосово масло, понижава породените от ковид затруднения с 60% до 90% при леки до умерени случаи. До този извод са стигнали учените, които изследвали въздействието на необработеното кокосово масло върху хора с COVID-19, написа " Сабах ".

Резултатите са многообещаващи, защото освен демонстрират, че необработеното кокосово масло, единствено по себе си, може да унищожи вируса, само че също по този начин има основен механизъм за повишение на имунния отговор против COVID-19, съобщи ръководителят на изследователския екип доктор Хайме Монтоя, съобщи БГНЕС.

През последните години кокосовото масло притегля все по-голямо внимание поради очевидните изгоди за здравето, макар високия % на наситени мазнини. То постоянно се предлага като част от здравните трендове като кетогенна и палео диета. От пепеляви колене и лакти до суха и чуплива коса, кокосовото масло се употребява от ден на ден като средство за персонална хигиена и разкрасяване. Необработеното кокосово масло е леснодостъпно и е доста известно във Филипините, които са експортьор на кокос. Учените открили също, че маслото усъвършенства оцеляването на клетките.

Резултатите от клиничните изпитвания върху необработено кокосово масло ще дефинират дали то може да се употребява като спомагателна терапия за пациенти с COVID-19. Информация дали маслото може да бъде употребявано за евентуален антивирусен сътрудник се чака до втората седмица на ноември.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР