Кокосовото масло с право е един от най-обсъжданите продукти в

...
Кокосовото масло с право е един от най-обсъжданите продукти в
Коментари Харесай

3 лесни рецепти за домашна козметика с кокосово масло

Кокосовото масло с право е един от най-обсъжданите артикули в бюти света. Не единствено е потребно за готвене и прибавя хранителна стойност към всяка рецепта (пробвайте да го дабавите към задушени на пара броколи с щипка сол - идеално за похапване или гарнитура), само че и приложенията му в козметиката са безкрайни . Само с 3 съставки, една от които кокосово масло, можем да си създадем домашно стикче срещу изпотяване, а в случай че се нуждаем от ексфолиант, кокосовото масло е идеалната основа. Ето по какъв начин можем да използваме маслото-чудо в козметиката си.

Zero waste стик срещу изпотяване

 

½ ч. ч. разтопено био кокосово масло
¾ ч. ч. сода за самун
40 капки био етерично масло по желание
1 стъклен буркан

 

Съставките се разбъркват непосредствено в стъкления буркан, до момента в който содата не се смеси добре с маслото, след което готовата примес се оставя да се втвърди на хладно. Кокосовото масло има естествени антибактериални свойства , което предотвратява неприятната миризма при изпотяване, а содата за самун всмуква и поддържа кожата суха. Етеричното масло е за мирис, само че защото етеричните масла имат друго свойства, можете да потърсите най-подходящото за вашата кожа и метод на живот. 
               
on May 7, 2019 at 6:35am PDT

Ексфолиант за тяло

 

½  ч. ч. разтопено био кокосово масло
1 ч. ч. бяла захар
10 капки био етерично масло по желание

 

Разтопеното кокосово масло би трябвало да бъде на стайна температура, в противоположен случай ще разтвори захарта. Разбъркайте в стъклен буркан съставките, до момента в който се смесят добре. Ако употребявате самобръсначка, пробвайте този елементарен трик за по-гладки крайници: откакто един път сте избръснали краката си, ексфолирайте с кокосовото масло, с цел да премахнете мъртвите кафези ; изплакнете щедро, нанесете пяна и минете още веднъж със самобръсначката. Копринено меката кожа е обезпечена.  

Вижте и третото ни предложение...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР