Кокосовото масло е една от най-популярните съставки сред хората, които

...
Кокосовото масло е една от най-популярните съставки сред хората, които
Коментари Харесай

Кокосово масло вместо паста аз зъби

Кокосовото масло е една от най-популярните съставки измежду хората, които желаят да живеят природосъобразно, защото има повече изгоди за тялото, в сравнение с бихме могли да изброим в една публикация.

Освен че е една от най-здравословните растителни мазнини, кокосовото масло може да се употребява при изгаряния, хормонални несъответствия, кожни болести, гъбични инфекции, само че не на последно място и като сурогат на актуалните пасти за зъби.

Кокосовото масло има свойството да работи противовъзпалително в устната празнина, като обезврежда плаката и бактериите не по-малко дейно от някои скъпи пасти. Мазнините в него имат способността безусловно да извличат частиците, които предизвикват кариес, без да е нужно да търкате интензивно с четка, с цел да ги премахнете.

Чистото кокосово масло също по този начин не съдържа химически добавки или флуорид, които могат да са токсични и рискови за организма. Едно бурканче от 200 мл кокосово масло може да ви стигне за повече време, в сравнение с пет естествени тубички паста за зъби, което го прави и по-икономичен и преференциален вид.

Освен това то не въздейства на вкусовите рецептори в устата, както обичайните пасти и даже подтиква натуралното навлажняване на лигавиците.

Можете да ползвате кокосовото масло в необработена форма, като просто загребвате малко количество с четката си. За тези от вас, които желаят да тестват нещо по-интересно, ето и примерна рецепта, по която да забъркате сами кокосова паста:

½ чаена чаша кокосово масло
2-3 с. л. сода бикарбонат
15-20 капки масло от канела, мента или друго по ваш избор
2 дребни пакетчета стевия на прахуляк /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР