Кокосово руло “Рафаело – десерт, който ще ви стане любим

...
Кокосово руло “Рафаело – десерт, който ще ви стане любим
Коментари Харесай

Кокосово руло “Рафаело” – десерт, който ще ви стане любим

Кокосово руло “Рафаело ” – десерт, който ще ви стане обичан

Този кокосов десерт се подготвя на основата на бисквити, като се прибавя какао и кондензирано мляко. Рулото не се пече, което значи, че няма да загубите доста време в приготвянето на кокосовия деликатес. Това руло има богат усет на кокос, тъй че е същинска находка за всички фенове на десерти с екзотичния орех.

От следните количества съставки ще получите руло с тегло 1,4 кг

Необходими съставки:
400 гр. бисквити
400 мл. кондензирано мляко
200 гр. кокосови стърготини
100 гр. масло
2 вафлени кори
40 гр. какао
120 мл. вода
15 мл. есенция ром

Приготвяне:
Смесете кондензираното мляко с кокоса. Натрошете вафлените кори и ги прибавете към кокосовата примес. Разбъркайте добре всички съставки и поставете сместа върху фолио. Увийте във формата на руло. Закрепете краищата на фолиото и сложете кокосовото руло в хладилника.

Приготвяне на шоколадовата примес:
Поставете тенджера с вода, захар и какао на спокоен огън. Непрекъснато разбърквайте сместа, до момента в който захарта се разтвори изцяло. Отстранете тенджерата от котлона и прибавете към нея маслото и есенцията.

В обособен съд натрошете бисквитите и залейте с шоколадовата глазура. Разбъркайте добре съставките и поставете сместа върху фолио под формата на правоъгълник.

Извадете от хладилника кокосовото руло “Рафаело ” и отстранете фолиото. Поставете рулото върху бисквитения блат и още веднъж навийте. Закрепете краищата на фолиото и сложете готовото руло в хладилника за 2-3 часа.

Въпреки обстоятелството, че продуктите за приготвянето на този десерт са налични, а рецептата е много елементарна за подготвяне, рулото ще ви изненада със своя външен тип и необикновен усет.

Гответе на драго сърце и не забравяйте да споделите тази забавна рецепта с приятелите си!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР