Коко Вандевеге осигури победата на отбора Ню Йорк Емпайър срещу

...
Коко Вандевеге осигури победата на отбора Ню Йорк Емпайър срещу
Коментари Харесай

Драматична победа за Ню Йорк Емпайър срещу Чикаго Смаш

Коко Вандевеге обезпечи успеха на тима Ню Йорк Емпайър против Чикаго Смаш, откакто направи зверско връщане, хванало крайната линия в последния мач на Уърлд Тийм Тенис (WTT). Девет тима в продължение на три седмици си оспорваха трофея в курорта Грийнбиър Ризърт в Западна Вирджиния. След като във финала петте сета не съумяха да дефинират първенец, надпреварата продължи, се стигна до супертайбрек на първо време до седем точки и най-после се стигна до последната точка.

При тъждество 6:6 тимът на Чикаго посредством Слоун Стивънс сервираше за купата, Коко Вандевеге направи мощно връщане от форхенд, чиято прецизност беше оспорена, само че безуспешно. На видеото се видя, че ударът е докоснал задната част на главната линия, с цел да даде успеха на Емпайър с 21-20.

Социалната отдалеченост и другите ограничения за предотвратяване от COVID-19 бяха забравени, защото Вандевеге и партньорката й на двойки Никол Меличар се скупчиха дружно с останалите от Емпайър, с цел да честват, в това число Джак Сок и белгийката Ким Клайстерс.
.@WorldTeamTennis championship decided by epic supertiebreaker

What a way to wrap up #WTT2020 https://t.co/pPiAg0MGOZ pic.twitter.com/X8D3opzUMa
— #AusOpen (@AustralianOpen) August 3, 2020 Емпайър, които предходната година паднаха на финала от Спрингфилд Лейзърс, изглеждаха извънредно стимулирани да се поправят, откакто завоюваха мъжките и смесените двойки, а при синглите поведоха с 10:6. Но четирите им точки преднина бяха небрежно заличени от 18-годишниятамериканец Брандън Накашима, който отнесе Сок с 5:0, а Стивънс спря Вандевеге с 5:3, с цел да дадат преднина на Чикаго с 16:13 преди двойките при дамите.

Чикаго Смаш се нуждаеха само да спасят повадането си и щяха да честват купата. Но канадската хубавица Южени Бушар и Бетани Матек-Сандс не съумяха да се оправят с Вандевеге и Меличар, които изпратиха финала до тайбрек.

Емпайър завоюваха подаването си и по-късно направиха пробив, с цел да стане 20:20 и по-късно се пребориха в 13-точков тайбрек.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР