Коко Гоф е втората полуфиналистка при жените на Ролан Гарос.

...
Коко Гоф е втората полуфиналистка при жените на Ролан Гарос.
Коментари Харесай

Коко Гоф на полуфинал Ролан Гарос

Коко Гоф е втората полуфиналистка при дамите на Ролан Гарос. Американката победи своята сънародничка Слоун Стивънс със 7:5, 6:2 за малко над час и половина игра.

Гоф стартира стремително дуела, като проби още първото подаване на Стивънс и съумя да поведе бързо с 3:0. В деветия гейм тя загуби подаването си, само че с нов пробив в 12-ия гейм взе първия сет.

Във втората част имаше цели шест пробива. При резултат 7:5, 4:1 за Гоф дуелът бе пресечен за към седем минути, тъй като последовател на трибуните на " Филип Шатрие " се нуждаеше от здравна помощ.

Гоф ще се изправи против Мартина Тревизан на полуфиналите, като италианката за първи път стига до тази фаза в Париж.

Тревизан победи в мач сред левичарки Лейла Фернандес (Канада) с 6:2, 6:7(3), 6:3.

28-годишната Мартина се възползва от физическите проблеми на поставената под номер 17 Фернандес, с цел да победи след 2:21 часа игра и да стане първата полуфиналска в надпреварата.

Тревизан доминираше в първия сет, който взе с пробиви на старта му и в седмия гейм. Във втората част тя навакса пасив от 1:3, а при 5:4 сервираше за успеха и имаше мачбол, само че не се възползва и позволи поврат след 3:7 точки в тайбрека.

В третия сет италианката дръпна с 4:0 и това се оказа решаващо.

Тревизан е в серия от 10 следващи победи, откакто на 21 май в Рабат (Мароко) завоюва първата си купа в Тура Силната серия значи, че тя към този момент си подсигурява първо влизане в топ 30 на международната класация.

" Бях толкоз покрай успеха във втория сет, единствено на точка, само че позволих поврат. Хубавото беше, че това не ми повлия, резервирах успокоение, събрах се и направих страховит старт на третата част. Щастлива съм. Трофеят в Рабат беше доста специфичен за мен. Беше прелестен завършек на една седмица, която ми донесе първа купа. Пристигнах тук цялостна с сила и самочувствие. В момента се любувам на тениса. Радвам се, че всичко се развива чудесно ", разяснява Тревизан, която стана първата италианка на полуфинал на " Ролан Гарос " след Сара Ерани през 2013 година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР