Кокаинът е по-достъпен в Европа от когато и да е

...
Кокаинът е по-достъпен в Европа от когато и да е
Коментари Харесай

Доклад: Кокаинът е по-достъпен от всякога Европа

Кокаинът е по-достъпен в Европа от по всяко време било, а иззетите колета са достигнали рекордни нива през 2018 година, се споделя в оповестения през днешния ден годишен отчет на Европейския център за мониторинг на опиати и наркомании (ЕЦМНН), представен от Франс прес.

Докладът се базира на данни от 2018 година, които са най-актуалните разполагаем.

През 2018 година хванатите колета кокаин са достигнали рекордните 181 тона, което е с 40 тона повече от 2017 година, когато е бил подложен предходният връх. Броят на обособените конфискации - 110 000 - също е невиждан.
Най-големи количества кокаин са хванати в Белгия (53 тона), Испания (48 тона) и Нидерландия (40 тона). Пристанищата на тези три страни са историческите морски входни точки на кокаина в Европа.

Освен това равнището на непорочност на кокаина се усилва през последните 10 години, а цената му на дребно не се е трансформирала значително.

През 2018 година 4,3 милиона европейци са консумирали кокаин, което прави този опиат втория най-популярен на Стария континент след канабиса.

В отчета се обръща внимание и на отражението на пандемията от ковид върху пазара на опиати.

Докато карантинните ограничения в съвсем цяла Европа са съкратили въздушните полети, трафикът по море остава на нивата отпреди пандемията. Освен това потребителите и продавачите са се насочили към онлайн продажбите в даркнета, платформите на обществените мрежи и компаниите за доставка по домовете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР