Кока-Кола отдавна е превърнала дейността си не просто в производство

...
Кока-Кола отдавна е превърнала дейността си не просто в производство
Коментари Харесай

Как "Кока-Кола" продължава да гради по-устойчив свят

" Кока-Кола " от дълго време е трансформирала активността си не просто в произвеждане на обичани питиета, а в задача за един по-добър и по-устойчив свят.

Дългосрочната тактика на компанията е да се развива по верния метод, утвърждавайки се като виновен производител на изцяло портфолио от разнородни питиета. Спазването на уговорките към околната среда и обществото, както и предварително осъществяване на поставените екологични цели се потвърждават и от отчета за стабилно развиване за 2020-2021 година, който бе показан от фирмите в групата.
Икономическото влияние за България
Икономическото влияние на Системата на " Кока-Кола " в България през миналата година се показва в добавена стойност 640 милиона лв.. Извън директния принос, всяко работно място в системата поддържа 4 външни работни места в страната. Всеки един лев, изхарчен за питиета на " Кока-Кола ", води до 75 стотинки доходи за България. Системата на " Кока-Кола " в България купува артикули и услуги на стойност над 131 млн. лв. от локални снабдители за 2021 година, с което затвърждава поддръжката си към българската стопанска система.

Това регистрира Докладът за стабилно развиване за 2020-2021 година, показан от фирмите в групата.
Реклама Системата в България генерира и 1% от данъчните доходи на страната, като внася 41 млн. лв. налози и способства непряко за още 237 млн. лева, от които 143 млн. лв. са налог добавена стойност.
Зад създадените от компанията 355 милиона литра питиета стоят редица нововъведения, както и инфраструктурни планове в заводите ѝ в Костинброд и Банкя на обща стойност 12 млн. лв..
Екипът на Coca-Cola в България " Кока-Кола ХБК " - най-устойчивата компания за питиета в Европа
" Постигнатите резултати ни дават тласък да поемем още по-смели задължения, а точно до 2040 година да реализираме чисти нулеви излъчвания, а до 2030 година да събираме и рециклираме 100% от опаковките, които пускаме на пазара. Целите са амбициозни, само че постижими. Неслучайно и тази година " Кока-Кола ХБК " бе избрана като най-устойчивата компания за питиета в Европа и в топ 3 в света съгласно Индекса на " Дау Джоунс ", споделя Юрг Буркхалтер, изпълнителен шеф на " Кока-Кола ХБК България ".

" Географският отпечатък на " Кока-Кола Хеленик " обгръща към този момент 29 страни и във всяка от тях ние имаме вяра, че ангажимент на положителните компании е освен да оферират отлични артикули и услуги, само че и да способстват стабилно за общото ни по-добро бъдеще. Радвам се, че с помощта на нашето 24/7 портфолио и напъните на всички близо 3000 сътрудници в фамилията на " Кока-Кола " в България успяхме да се приспособяваме дейно към новата действителност и в това време изпълнихме поетия ангажимент да поддържаме екипа си, нашите над 40 000 клиенти и сътрудници и обществото като цяло ", прибавя Юрг Буркхалтер.
Реклама 100% от опаковките на всички артикули към този момент са рециклируеми
Групата, чийто стопански принос се равнява на 0.5% от Брутният вътрешен продукт на страната за 2021 година, е съумяла да извърши авансово част от дълготрайните си цели в областта на устойчивото развиване, демонстрира още отчетът. Сто % от опаковките на всички " Кока-Кола " артикули към този момент са рециклируеми. В същото време компанията регистрира понижаване на директните въглеродни излъчвания с 30%, като по този метод са спестени над 90 000 тона въглеродни излъчвания от цялостната й активност в страната за 2020 и 2021 година Факт е и рекордно намаляване на потреблението на вода в заводите в Костинброд и Банкя - с 16%, а компанията към този момент е член и на Alliance for Water Stewardship (AWS).
Мисия " Свят без боклуци ", само че и по-малко калории
В интервал на невиждани за стопанската система компликации, подбудени от пандемията от ковид, " Кока-Кола " затвърждава ангажираността и напъните си с покриване и на задачите си за стабилно развиване. През 2021 година компанията реализира понижение на общото количество боклук от индустриалните си процеси с 23% по отношение на 2019 година, а 48% от употребяваната сила е от възобновими и чисти източници. Производството в завода в Банкя разчита на 100% зелена сила. Намалени са и въглеродните излъчвания на единица създадена напитка с 37% по отношение на 2019 година, като силата, нужна за произвеждане на 1 литър напитка, е с 10% по-малко.

" За нас, както и за останалите промишлености, миналите две години бяха изпълнени с провокации. Предизвикателства, които дружно превърнахме във благоприятни условия. Вече направихме първата значима стъпка по осъществяването на тактиката ни " Свят без боклуци ", а идната ни огромна цел е до 2030 година нашите опаковки да са формирани от най-малко 50% рециклиран материал. И защото знаем от опит, че в основата на напредъка стоят нововъведенията, продължаваме да надграждаме устойчивите си решения. Новите ни прикрепени капачки към бутилките с минерална вода " Банкя " към този момент улесняват събирането и преработването на цялата опаковка, а картонената технология KeelClip на мултипак от 6 кена " Кока-Кола " ще икономисва 2 тона опаковъчно фолио в България годишно. Не стопираме дотук - безалкохолната промишленост в страната е понижила с 15.21% калориите в продуктите си за последните 5 години. Средно с 6.7% е по-малко захарта в 100 ml напитка в бранша. Така потребителите са консумирали 3497 тона по-малко захар ", сподели Дора Стрезова-Николова, изпълнителен шеф на " Кока-Кола България ".
Дора Стрезова-Николова, изпълнителен шеф на " Кока-Кола България " В името на по-знаещите и уверени младежи
Екипът на Системата на " Кока-Кола " има вяра, че съществена стъпка към по-добро бъдеще е качественото обучение, развиването на капацитета на младежите и тяхната подготовка за сполучлив кариерен път. Експертите в компанията годишно поддържат младежи в тяхното професионално развиване посредством профилирани уебинари, кариерни следобеди и образования за повишение на личностни умения и бизнес пълномощия в областите продажби, финанси, бизнес обмисляне, ръководство на планове и други.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Енергетика 2 Политика 3 Икономика 1 Политика 2 Енергетика 3 Интервю 1 Коментари и разбори 2 Интервю 3 Икономика Реклама
В интервала 2020-2021 специалистите от компанията са отделили стотици часове, с цел да покачат мотивацията, знанията и уменията на близо 10 000 младежи в границите на програмата Youth Empowered, както и да поддържат като доброволци редица екологични и благотворителни начинания.
Системата на " Кока-Кола " в България влага 131 млн. лв. в българския бизнес на година Основни акценти за 2021 година: Икономическото влияние на Системата на " Кока-Кола " в България се показва в добавена стойност 640 милиона лв. Системата генерира 1% от данъчните доходи в страната Внася в бюджета 41 млн. лв. налози и способства непряко за още 237 млн. лева, което се равнява на 1/2 от държавния бюджет за просвета на година или на годишните разноски за обучение на към 95 000 възпитаници Всеки 1 лева, изхарчен за питиета на " Кока-Кола ", води до 0.75 лева доходи за България Всяко 1 работно място в Системата поддържа 4 външни работни места Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР