“Кока-Кола няма да се откаже от пластмасовите бутилки за еднократна

...
“Кока-Кола няма да се откаже от пластмасовите бутилки за еднократна
Коментари Харесай

“Кока -Кола”: Хората харесват пластмасовите бутилки

“Кока-Кола ” няма да се откаже от пластмасовите бутилки за еднократна приложимост, тъй като потребителите към момента ги желаят, съобщи ръководителят на компанията за стабилно развиване Беа Перез на форума в Давос, съобщи Би Би Си.

Клиентите ги харесват, тъй като се затварят добре и са леки, сподели Беа Перез.

Фирмата, която е един от най-големите производители на пластмасови боклуци, даде обещание да рециклира толкоз пластмасови бутилки, колкото употребява до 2030 година.

Но природозащитници настояват, че доста бутилки от „ Кока-Кола “ към момента ще останат несъбрани и ще се окажат на сметищата.

Гигантът за безалкохолни питиета създава към три милиона тона пластмасови опаковки годишно – това е еквивалентно на 200 000 бутилки в минута.

През 2019 година компанията бе оповестена за най-замърсяващата марка в световната оценка за пластмасовите боклуци от благотворителната акция „ Break Free from Plastic ”.

Но изказвайки се на Световния стопански конгрес в Давос, госпожа Перез съобщи, че компанията признава, че тя към този момент “трябва да бъде част от решението “.

„ Кока-Кола ” даде обещание да употребява минимум 50% рециклиран материал в опаковките си до 2030 година Той също по този начин си партнира с Неправителствени организации по света, с цел да помогне за възстановяване на събирането.

Въпреки това, госпожа Перез беше безапелационна, че компанията не може да изхвърли пластмасата внезапно, както някои акции желаеха, заявявайки, че това може да отблъсне клиентите и да понижи внезапно продажбите. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР