Кожните проблеми могат да бъдат неприятни и неудобни. От суха

...
Кожните проблеми могат да бъдат неприятни и неудобни. От суха
Коментари Харесай

6 прости промени в диетата ви, които ще направят вашата кожа перфектна

Кожните проблеми могат да бъдат неприятни и неуместни. От суха кожа и пигментни петна до мазна кожа и акне, вашата диета постоянно играе значима роля във външния тип на вашата кожа. Добавянето на избрани храни или премахването на други от вашата диета може да ви помогне да изчистите кожата си за нула време.

Ето шест промени в диетата ви, които ще създадат вашия загар съвършен:

1. За пигментни петна:

Дефицит на витамин, евентуално В12, може да провокира хиперпигментация. В12 се намира в месото, само че е изцяло допустимо да се отървете от пигментните петна, без да се постанова да консумирате месо. Добавянето на витамин С, витамин Е и доста антиоксиданти към вашата диета може да помогне за понижаване на пигментните петна. Добавете тези храни към вашата диета, с цел да си помогнете с понижаване на пигментните петна и предотвратяване на кожата от слънцето:

Цитрусови плодове

Ягоди

Киви

Домати

Наровете

Горски плодове

Грейпфрутът

Ананаси

Сливи

2. За да се справите с мазна кожа:

Изследванията демонстрират, че храната с висок гликемичен показател усилва продуктивността на мастните жлези, което ги кара да създават повече лой. Добавянето на витамин А към вашата диетата може да помогне за понижаване на равнищата на произвеждане на лой. Добавете тези храни към вашата диета, с цел да намалите мазната кожа:

Манго

Моркови

Яйчен жълтък

Сушени кайсии

Спанак

Сладки картофи

3. Намаляване на акнето:

Мазната кожа постоянно се свързва с акне. Яденето на горепосочените храни може да помогне да се понижи маслото в кожата. Приеването на храни, които съдържат полиненаситени киселини, може да помогне да успокои възпалението и да понижи акнето. Добавете тези храни към вашата диета, с цел да намалите акнето:

Плодове

Зеленчуци

Ядки

Орехи

Ленено семе

Морски водорасли

4. Овлажняване на сухата кожа:

Сухата кожа постоянно е породена от невисок холестерол и високи равнища на витамин Е. Добавянето на мононенаситени мастни киселини към вашата диета може да ви помогне да запазите кожата си овлажнена. Добавете тези храни към вашата диета, с цел да намалите сухата кожа:

Боб

Морски водорасли

Яйца

Авокадо

Фъстъци

5. За попречване на бръчки:

Захарта е постоянно срещана причина за приемането бръчки и преждевременното стареене. Излишък на глюкоза в тялото ви може да направи кожата ви по-малко еластична.

Антиоксидантите се борят против преждевременното стареене, в това число бръчките. Добавете тези храни към вашата диета, с цел да предотвратите бръчките:

Листни зеленчуци

Патладжан

Чесън

Лукът

Аспержи

6. За да намалите тъмните кръгове под очите:

Тъмните кръгове могат да демонстрират липса на сън или нетърпимост към храната. Алергията или непоносимостта могат да причинят инфектиране и потъмняване към очите. Не забравяйте да пиете доста вода и да се наспивате задоволително. Ако имате непрекъснати кръгове под очите, се тествайте за нетърпимост към някои артикули и пробвайте да изключите евентуално рискови храни от вашата диета, в това число:

Млечни артикули

Пшеница

Изкуствени подсладители

Изкуствени хранителни оцветители
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР