Кожени чанти, персийски килими, семейни албуми, бабини пафти и дедови

...
Кожени чанти, персийски килими, семейни албуми, бабини пафти и дедови
Коментари Харесай

Няма никога да познаете какво прави раклата на баба за българите

Кожени чанти, персийски килими, фамилни албуми, бабини пафти и дедови ордени – всичко това, което в миналото е било част от фамилни страсти, горделивост и чувство за родова принадлежност може да бъде купено на парче по битаци, уеб сайтове за продажби и портали за електронна търговия от Айтос до Чикаго, сподели изследване на „ Монитор “ върху търсенето и предлагането.

Раклата на баба се оказва спомагателен източник на приходи, без значение дали става въпрос за никелирана лъжичка за кафе или за „ Герой “ на соц. труда. Съдейки по текучеството на обявите, оборот има, търговията върви.



„ Продавам ретро рокля, ушита от ленен плат и тук-там има памучен плат. Цветът е естествения цвят на лан и памук. Шевовете са доста забавна направа. Към нея е останал единият автентичен памучен ръкав, не е зашит, в долния му край има наплетено с една кука. (Стояла е дълго недоушита в ”раклата на баба”). “ – изяснява в детайли биографията и физическото положение на лишената от повече страсти дреха продавач.



Около роклята наоколо различен пък продава две ретро кожени чанти, освен това не толкоз скъпо – огромната за 69, по-малката за 39. И още няколко чанти, дори три остарели училищен, опитваме се да си представим както този, който ги продава, по този начин и оня, дето ще ги купи, обликът остава размазан.



Ако през минали години най-често продавачите бяха прекупвачи от антикварни магазини с усет за скъпи находки, в този момент продава всеки.

Предимно наследници, погребали последния си родственик без други наследници по съребрена линия. Бързат да продадат жилището му някъде в провинцията, в бързината множеството от „ боклуците “ отиват в контейнера. Ако нещо обаче малко свети или има тип на „ антика “ – научиха се наследниците – пишат публикация в интернет и все някой лев ще вземат и от боклуците.



За 1286 евро е препоръчан орденът на знатния шуменски леяр от тогавашния колос за камиони КТА „ Мадара “ и воин на социалистическия труд Симеон Цветков. „ Звездата “ на воин се продава дружно с книжката към нея, удостоверяваща приемането и подписана от самия Тодор Живков. Орденът е метнат върху кухненска везна и се продава нето тегло – 15 грама. Излиза ок. 260 евро грамчето, толкоз коства грам горделивост от времето на соца.



„ Персийски “ килим от Сливен се предлага от продавач от „ Монтана “ за 880 щатски $. Вероятно от опразнен за продажба наследнически апартамент, добре непокътнат.



Тази шарка със слънце в средата беше от производството след 1989. Килимът имаше капиталова стойност – когато затвориха преди време „ Балканбанк “ по време на банковата рецесия и след време дадоха на вложителите да и изтеглят обезценените левчета, единственото, в което можеха да ги влагат в провинциалния Шумен бяха персийските килими.

Такова „ Слънце “ струваше 1000 към този момент много девалвирали лв.. Това няма а го знаят нито продавачът, нито бъдещият покупател, на оповестената за обмен светиня. Може да се заплаща по PayPal, Visa, Mastercard и всички законни платежни средства на мрежата.

Останал от баба гоблен с последната вечеря в този състав на Исус и учениците му, в който баба си е оставила несъмнено очите, е препоръчан за бързо отърваване за символичните 50 $. „ Българска благодарност “ – написа от едната страна на медал на Червения кръст от 1916 година.

От другата страна надписък в кръг продължава: „ На человеколюбци “. Българска благодарност. Сега орденът с лента се продава за 4400 без да има нещо общо с человеколюбието и с България – антиката е препоръчана в Калгари, Канада. Пътят до такава степен – хипотеза.

За стотици или хиляди деца и възрастни е горделивост да си създадат селфи със широкоплещест и гиздав гвардеец пред президенството. За 1600 евро можете да си купите цялата гвардейска униформа, в комплект с шапката и перото, продава я търговец наизуст от София.

С шапка, сако и гащи. Тук се сещаме за несполучливата реклама на български за зрелостници в Одрин: Продаваме ви всичко до гащите!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР