Кожата се нарича мазна, когато произвежда повече естествени масла от

...
Кожата се нарича мазна, когато произвежда повече естествени масла от
Коментари Харесай

Стъпки за лечение на мазна кожа с домашни средства

Кожата се назовава мазна, когато създава повече естествени масла от естественото, което води до разширени пори, плътна кожа и искра, който се появява на всеки избран брой часове. Освен че натрупват тази лой в порите дружно с мръсотията, те предизвикват черни точки, които свързани с бактериите, създават акне.

Домашни средства за отбягване на мазна кожа

- Ежедневно разчистване

Важно е да правите рутинно разчистване всеки ден, с цел да се управлява себумът или мазнините. Трябва да измием кожата с топла вода, като по този метод улесним елиминирането на непотребната лой.

Препоръчително е да не употребявате артикули, които овлажняват кожата, а по-скоро безпристрастен сапун или такива, които са характерни за мазна кожа.

- Стягащи средства

Те са тези артикули, които оказват помощ за унищожаване на мазнините от лицето. Трябва да ги използван след разчистване. 

Сред тях можем да подготвим:

- Бял оцет и слънчогледово олио

Смесваме 1/2 чаша бял оцет и супена лъжица слънчогледово олио в 1/2 чаша гореща вода. Оставете сместа да изстине и я нанесете върху лицето. Действието е 15-20 мин. Накрая се изплакнете с топла вода.

- Ексфолиране

Това е една от главните стъпки, защото ни разрешава да поддържаме кожата чиста от замърсявания, в допълнение към премахването на непотребното масло от кожата. Сред естествените ексфолианти са:

- Бадемово брашно

Основното условие е бадемите да се смилат, до момента в който станат на песъчинки. След това се прибавя супена лъжица мед, разбърква се добре и се нанася върху лицето, като се оставя да работи 10 минути. След това се изплаква с топла вода.

- Ябълков оцет

Това лекуване може да се прави 2 до 3 пъти седмично. Прави се примес от ябълков оцет и вода на равни елементи. Нанасяме с памук и оставяме да подейства за 10 минути. След това се отстранява със студена вода.
Козметичните артикули, които би трябвало да избягвате при мазна кожа
На всеки един от нас най-малко един път в живота ни се е случвало да се сблъскаме с казуса на мазната кожа. Тя постоянно може да аргументи дискомф...
Прочети повече
- Масажи и маски

Това е идеалната композиция, защото масажите разрешават на кръвта да циркулира по-добре, до момента в който маските предотвратяват несъразмерното произвеждане на мазнини. Има доста оферти, от които избираме най-ефективните:

- Маска от яйца и мед

Става дума за потребление на яйчен жълтък и супена лъжица мед, като се смесват и двете. Нанася се с четка или пръсти, като се масажира с кръгови придвижвания. След като изсъхне, го отстраняваме с топла вода.

- Маска от овесени ядки и хамамелис
3 маски за лице, които да изпробвате, в случай че имате мазна кожа
Мазната кожа е доста постоянно срещан вид кожа, която се дължи на непотребното произвеждане на себум, който е веществото, което пази и хид...
Прочети повече
Можем да го вършим на всеки 3 дни. Нужни са ни 2 супени лъжици овесени ядки и 1/2 супена лъжица хамамелис, като ги смесваме и оформяме паста, която нанасяме с нейни кръгове върху лицето. Оставете да подейства 15 минути и се изплакнете с топла вода.

- Здравословно хранене и физически извършения

Добрата диета, богата на фибри и хранителни субстанции, е от изгода за здравето и затова за кожата. Препоръчително е да се употребяват плодове и зеленчуци, както и пълнозърнести храни, ядки и бобови растения.

Трябва да заобикаляме аленото месо, бързото хранене, пържените храни и мазнините!

Идеалът в допълнение е да правим физическа интензивност, която оказва помощ за освобождение на токсините, които се натрупват в кожата и генерират мазна кожа.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР