Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, който има способността

...
Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, който има способността
Коментари Харесай

Грижи, с които да премахнете мъртвите кожни клетки

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, който има способността да обновява своите кафези, което я прави по-гладка, по-млада и блестяща. Но с придвижване на възрастта този развой се забавя, което кара непотребните кафези да се натрупват, правейки кожата по-вяла. Хубаво е веднъж седмично или на две седмици да ексфолираме кожата си.

Тази грижа усъвършенства кръвообращението и е подобаваща за всеки вид кожа. В идващите редове споделяме няколко лесни метода да обновите кожните кафези вкъщи с естествени средства.

Морска сол

Може да ползвате морската сол за ексфолиране, защото работи и като добър детоксикиращ сътрудник и може да балансира равнището на рН на кожата. С помощта на мелничка смелете малко количество сол. Прибавете към нея кокосово масло. С получения пилинг масажирайте нежно кожата в продължение на 2-3 минути, откакто сте я измили от замърсяванията. По предпочитание може да добавите и няколко капки етерично масло от лавандула.

Захар и мед

Чудесна композиция, която ще ви помогне да премахнете мъртвите кожни кафези. Комбинирайте равни количества мед и захар. Почистете кожата от замърсяванията и нанесете пилинга с леки масажни придвижвания. След това изплакнете с хладка вода и нанесете овлажняваща грижа. Правете този пилинг 1 път седмично. Медът ще се погрижи също кожата ви да бъде овлажнена и по-мека.

Маска с ананас

Ананасът съдържа протеолитичен ензим, който оказва помощ за битка със свободните радикали, които повреждат кожата. Също по този начин отстранява мъртвите кафези и детоксикира кожата, правейки я чиста и сияйна. За да освежите кожата си на лицето, ще ви бъде нужен свеж сок от ананас. Намажете го върху почистена кожа и оставете да изсъхне. След това изплакнете и в случай че е належащо нанесете овлажняващ крем. Правете тази грижа няколко пъти седмично.

Бадеми

Включването на бадеми в ежедневното меню е извънредно потребно за здравето. Бадемите са богати на два доста значими витамина за хубостта на кожата – витамини А и Е. Освен постоянната им консумация, тези ядки могат да бъдат основата на вашите домашни пилинги. Вземете 10 сурови бадема и ги накиснете във вода или прясно мляко за една нощ. На сутринта обелете и смелете ядките, след което прибавете към тях малко мед.

С получената паста масажирайте няколко секунди почистеното си лице и оставете да работи за 10 минути, по-късно изплакнете с вода. При добра търпимост на кожата, правете си пилинга 2-3 пъти седмично.

Зелен чай

Зеленият чай е доста ефикасен за унищожаване на мъртвите кожни кафези, заради леко грапавата си конструкция. Също по този начин усъвършенства еластичността на кожата. След като си запарите зелен чай, не изхвърляйте листата. Комбинирайте ги с мед, като по избор може да добавите и малко сода за самун, която също освежава кожата и свива порите. С получената паста масажирайте леко лицето си и оставете да работи в границите на 10 минути. След това изплакнете с вода и в случай че е належащо нанесете овлажняващ крем.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР