Кои са работните места, които карат хората да се чувстват

...
Кои са работните места, които карат хората да се чувстват
Коментари Харесай

85-годишно проучване на Харвард: Хората от определен тип работни места обикновено са най-нещастни

Кои са работните места, които карат хората да се усещат нещастни? Оказва, че отговорът на този въпрос е по-прост, в сравнение с допускаме. Според 85-годишно изследване Harvard, работните места, на които се изисква никакво или минимално човешко взаимоотношение карат хората да се усещат нещастни на работа.

Докато някои специалности не могат да бъдат свързани с неудовлетворението или burnout, някои характерности на работните места могат да бъдат причина за това д асе учвстваме нещастни. Какво споделя едно от най-продължителните изследвания за щастието на работното място, споделя CNBC Make It.

На работните места, които не се изисква човешко взаимоотношение и не оферират благоприятни условия за създаване на взаимоотношения с сътрудници, нормално се срещат най-нещастните чиновници. От 1938 година откриватели Харвардския университет са проучвали здравни досиета на над 700 участници от цялостен ​​свят и са им задавали подробни въпроси за живота им на всеки две години.

Тайната за по-щастлив, по-здравословен и по-дълъг живот, съгласно тях, не са парите, професионалният триумф, упражненията или здравословната диета, а нещо което всеки може да реализира - позитивните взаимоотношения. Това е формулата, която прави хората щастливи през целия им живот.

Това важи и за нашите работни места. " Това е обществена потребност, която би трябвало да бъде посрещната във всички аспекти на живота ни ", изяснява Робърт Уолдингер, лекар по медицина, професор по психиатрия в Харвардското здравно учебно заведение.

" Освен това, в случай че сте по-свързани с хората, се чувствате по-удовлетворени от работата си и я вършите по-добре. "

Самотата на работното място е по-често срещана, в сравнение с си мислите. Някои от най-изолираните работни места изискват независима работа или нощни смени: водачи или нощна защита.

Работните места, на които хората се усещат най-самотни постоянно се срещат в нововъзникващите промишлености, насочени към технологиите, в това число услугите за доставка, където хората постоянно нямат сътрудници, както и онлайн търговията на дребно, където работата е " толкоз напрегната ", че чиновниците в еднакъв склад може даже да не знаят имената си, счита Уолдингер.
 Най-подходящите градове в Европа за отдалечена работа и развлечения
Най-подходящите градове в Европа за отдалечена работа и развлечения

Проучване на марката за първокласни артикули Carl Friedrik

Въпреки това, самотата не визира единствено тези, които работят на сходни работни места. И хората с по-натоварени работни места, които изискват пък повече обществени контакти, могат да се усещат изолирани, в случай че нямат положителни взаимоотношения с другите.

Служителите, които обслужват клиенти са отличен образец за това: " Знаем, че хората в прът центровете постоянно са извънредно уплашени от работата си, основно тъй като приказват по телефона по през целия ден с разочаровани, нетърпеливи хора ", разяснява Уолдингер.
 Снимка 547069
Източник:

Според скорошни изследвания самотата може да е също толкоз рискова за здравето, колкото пушенето, затлъстяването и неналичието на физическа интензивност.

Щастието ви на работното място зависи и от упованията на вашия управител. " Ако сте подтиквани да работите в екип, е по-лесно да изградите позитивни взаимоотношения с вашите сътрудници, само че в случай че от вас се чака да работите сами от самото начало или да се състезавате с другите, това е различен въпрос ", декларира специалистът.

Доклад от 2022 година на Gallup демонстрира, че хората, които имат най-хубав другар на работа, са по-продуктивни и ангажирани с работата си от тези, които не завързват другарства.

" Положителните взаимоотношения на работното място водят до по-ниски равнища на стрес и ни карат да се усещаме по-щастливи ", съгласно специалистите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР