Кои са печелившите подходи в маркетинговите стратегии, реализирани в последните

...
Кои са печелившите подходи в маркетинговите стратегии, реализирани в последните
Коментари Харесай

Наградите на БАР: Истинските истории винаги ще бъдат на мода

Кои са печелившите подходи в маркетинговите тактики, осъществени в последните месеци у нас? Отговорите търсим в нашата специфична поредност, в която ще ви представим 9-те спечелили в тазгодишното издание на състезанието BAAwards на Българската асоциация на рекламодателите. Техните информационни акции са положителни образци за триумф, които движат напред цялото развиване на рекламната промишлеността.

Мартин Тонев, креативен шеф в Publicis Dialog, е идващият посетител в нашата графа. Той и неговият екип завоюваха златната премия при информационните организации в категория „ Бранд активационна акция на артикул или услуга за реализиране на съответна бизнес цел “.

–Господин Тонев, разкажете повече за акцията, която създадохте за Visa. Как я реализирахте? Какви подходи използвахте?

–Нашият пазар към момента е мощно доминиран от парите в брой и за Visa борбата е безусловно за всяко заплащане. Общата ни съществена цел е да убедим скептично настроения всеобщ консуматор какъв брой е по-удобно и потребно да заплаща с Visa.

Имахме опцията да разработим напълно акцията с местен криейтив и по тази причина създадохме къса, само че вдъхновяваща прочувствена история, която да звучи близко на всеки. И в същото време беше нужно да илюстрира използването на Visa в всекидневието и по какъв начин носи повече от улеснение, наред с шанса за премия, и е обвързана с нещата, които ценим: обичаните хора, занимания, това, което ни прави щастливи.

Трябваше да докоснем в напълно персонален проект представителите на необятната и пъстра целева група: хора със забързано всекидневие, за които времето е съществена полезност. За да разполагат с повече от него за значимите неща, Visa им оказва помощ в рутинни задания като извършването на покупки, с цел да е по-бързо, несъмнено и умерено.

Слоганът на акцията е „ Ти искаш щастливи мемоари. Ние ти осигуряваме време за тях “ , с което в две фрази споделяме всичко за това каква е задачата на марката, какъв брой познава своите консуматори и по какъв начин се пробва да се грижи за тях.

Основната визия вплита в себе си по-удачен метод премиите на промоцията (комплект фотоапарт и мини фотопринтер) с направена от тях фотография на героите от нашата история: по какъв начин татко играе с дъщеричката си.

Телевизионният клип разпростира историята в целокупност с щипка изненада. Най-общо демонстрира по какъв начин един мъж прави серия от странни покупки – първенец, авиаторски очила, въже за катерене, жълт шал... Оставаш с усещане, че се готви за рисково странствуване. Музиката, особено композирана за клипа в приключенска стилистика, градира напрежението какво ли следва и приключва с поетичен и церемониален край сега, в който мъжът поставя авиаторските очила и общият проект разкрива, че в действителност е сътворил баснословен домакински сценичен фон, на който показва пред дребната си щерка историята на Малкия принц – виждат се планетите, той играе със самолетче в ръка, наметнал жълтия шал, като картинките в книжката, а детето се смее щастливо.

Ключова роля за триумфа на промоцията има, несъмнено, и механиката. Направихме по този начин, че потребителите да са подтиквани всеки ден да заплащат с Visa, тъй като всеки ден имат късмет за награди.

–Защо избрахте да извършите акция за пролетта? Има ли нещо общо сред настройките на потребителите и годишните сезони?

- Има общо с интензитета на извършване на покупки. Искахме да „ хванем “ момента с великденските празници и по този начин обичания за нас Гергьовден. По-топлото време, празничните дни основават въодушевление и като цяло хората тогава са по-възприемчиви към позитивните истории, послания, предложения да се включат в нещо.

– Кои трендове от тази година ще продължат да дават положителни резултати и през 2020-а? Доколко би трябвало да разчитаме на тях? На какво залагате в дълготрайната връзка с потребителите?

–Залагаме на доверието и на същинските истории, които описваме. На това, че дружно с  нашите клиенти познаваме хората, от какво се нуждаят, какво чакат и се опитваме да им го предоставим. Може да звучи клиширано, само че е реалност: ние имаме опцията да продължаваме да вършим работата, която обичаме, и да вършим това, което ни въодушевява, до момента в който хората са удовлетворени от продуктите и услугите на нашите клиенти.

Интервю: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР